Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Sabahattin ÖNKİBAR

Sabahattin ÖNKİBAR

Hapis korkusuyla AKP'ye göz kırpan eski Başbakan kim?

Gelin bu soruya hep beraber
cevap verelim.    Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in bile  “saçmalanmasın” demesine rağmen Özal’ın ölümünden suikast çıkarmaya çalışan ve Eşref Bitlis kazasına da peşinen suikast diyen AKP ve Tayyip Erdoğan neden faili meçhul cinayetler konusunda fiili anlamda tek bir adım atmıyor?
O faili meçhuller ki onlarca kişi alenen öldürülmüştü!
Hatırlayın kafasına kurşun sıkılan insanlar yol kenarlarına bırakılmıştı!
Evet soruyorum askeri hedefe oturtmak için kuyularda insan kemiklerini arayan ve bunun istismarını yapan AKP neden bu faili meçhul cinayetlerin üstüne gitmedi ve gitmiyor?
Bırakın üstüne gitmeyi neden üstüne gidilmesini Meclis’te engelledi?
İnternetten girin TBMM arşivine bunları göreceksiniz.
Faili meçhul cinayetlerin araştırılması için Meclis’de 6 ayrı teşebbüs oldu:
Bunlar:
1) 6 Aralık 2007’de CHP İzmir Millitvekili Bülent Baratalı
2) 25 Ocak 2008’de CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ
3) 15 Mayıs 2008’de CHP Konya Milletvekili Atila Kart
4) 31 Ekim 2008’de CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan.
5) 8 Şubat 2010’da CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin
 6) 9 Şubat 2010’da CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün Araştırma Komisyonunun kurulması için teklifte bulunmalarıydı.
Peki sonuç ne mi oldu?
AKP bu tekliflerin tamamını reddetti ve faili meçhullerin araştırılmasını engelledi.
Görüyorsunuz AKP’nin amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek yani Özal ve Eşref Bitlis’in ölümlerini kendi senaryolarına kullanmaktır. Tersi olsaydı faili meçhuller için TBMM’nin araştırma yapmasını engellemez, onay verirdi.
Peki AKP’nin faili meçhulleri araştırmaktan vazgeçmesinin ardında ne mi var?
Birileri zarar görsün istemedi!
Mesela kimler mi?
Tansu Çiller’den Mümtazer Türköne’ye kadar pek çok isim!
AKP eğer onları koruma güdüsüyle hareket etmeseydi, “Devlet için kurşun yiyen kadar, kurşun atan da şereflidir”  diyen Tansu Çiller şimdi faili meçhul cinayetler bağlamında yargı kıskacında olurdu çünkü işlenen o cinayetlerin yüzde 90’ı onun Başbakanlığı günlerine denk geliyor!
Peki Tansu Çiller kendine yapılan bu ayrıcalığa nasıl mı karşılık veriyor?
Tayyip Erdoğan’a danışmanlık yaparak!
Bakın bu bir iddia değil, eşi Özer Çiller’in Habertürk’de Balçiçek Pamir’in programındaki açık beyanıdır!
Bırakın onu siz Tansu Çiller’den 8 yıldır AKP ve Tayyip Erdoğan’la alakalı olarak tek bir eleştiri duydunuz mu?
Duyamazsınız çünkü perde gerisinde gizli mutabakat var!
Hal bu iken Çiller’in hâlâ sinsi sinsi DP’nin başına geçmeye çırpınması bana göre Tayyip Erdoğan’ın merkez sağı kontrol ve tüketme projesi olabilir !.
Ben az sayıda olsa da bazı DP’lilerin hâlâ Çiller demesini hiç anlayamıyorum!
Yahu bu Çiller 3 ay Bodrum’da teknesiyle Marina’da tatil yaptı ve bir kez olsun Marina’ya 200 metre mesafede olan DP’li belediyeyi ve Teşkilatı ziyaret etmedi ki Çiller hem Muğlalı hem de 2002 seçimlerinde oradan adaydı... Soruyorum böyle birini DP’nin başına talep etmek insafa ve vicdana sığıyor mu?.. Buraya yazıyorum göreceksiniz Çiller AKP’den aday olacak!...


 

Kurtulmuş’a parti kurduran Tayyip Beydir çünkü...
Numan Kurtulmuş kişisel olarak defosu olmayan kaliteli bir isim ama dürüst olalım kuracağı parti hangi zemine oturacak?... Milli Görüş olamaz çünkü aslı yani Prof. Erbakan’ın Saadet Partisi yerli yerinde.. Onun gelişmişi ve dünyaya açılanını kurması da zor zira o cenahta AKP var. O zaman Numan Bey’in partisi hangi zemine oturacak ve hedef kitlesi ne olacak? Kurulacak olan partinin Milliyetçi olması da mümkün değil zira Kurtulmuş’un çizgisi ve PKK ile Güneydoğu bağlamındaki bakışı ortada!.. Solcu da olamayacağına göre alan bulmakta zorluğu var demektir. Dolayısı ile Numan Bey’in kuracağı parti tıpkı Abdüllatif bey misali hedef kitle noktasında daha başlangıçta zora girecektir... Sezgilerime dayanarak söyliyeceğim şudur. Numan Bey’in Erbakan’a meydan okumasından, yeni parti kararına kadar bütün planı yapan ve yol haritasını hazırlayan Tayyip Erdoğan’dır... Peki Başbakan’ın böyle bir şeyde amacı ne mi olabilir?... Kendisi Çankaya yolunu tuttuğunda Numan Beyi AKP’nin başına oturtacak!.. Sakın AKP’de ne Numanlar var, ona mı ihtiyaç duyar demeyin, yok zira oradaki herkes 8 yıldır bir şekilde yıprandı oysa Numan Bey yeni bir soluk ve yıpranmamış bir isim.. Dolayısı ile Tayyip Bey Kurtulmuş’u başa getirerek partisini rektifiye edecek ve topluma da yeni bir sayfa sunmuş olacak. Hedef yeni olana kredi verirler realitesinden hareketle ikinci bir 8 yıllık AKP iktidarı dönemine kapı aralamaktır... Diyeceksiniz ki o zaman Kurtulmuş niye parti kuruyor, gitsin AKP’ye şimdi katılsın!..Hayır öyle değil... Birincisi bu katılım muhtemelen seçim öncesinde olur ki bu da AKP’ye ayrı bir hava verir. Ayrıca Erdoğan, Numan Bey’in kamuoyu önünde liderlik rüştünü ispatlamasını istiyor... Bütün bu değerlendirmelerimin fantezi olup olmadığı ise Numan Kurtulmuş’un AKP ve Erdoğan’a yapacağı muhalefetle ortaya çıkacak... Numan Bey eğer Mehmet Ağar’varı bir muhalefet yaparsa bilinmelidir proje odur, yok sert ve kırıcı bir muhalefet yaparsa tersidir... Ben bugüne kadar Numan Bey’den örneğin Abdüllatif Şener’in söyledikleri türünden tek bir sert söz ettiğini hiç duymadım, niye acaba?

Yazarın Diğer Yazıları