Cep telefonunda uyuşturucu etkisi!

Cep telefonunda uyuşturucu etkisi!
Cep telefonunda uyuşturucu etkisi!

OFCOM’un araştırmasına göre her 3 gençten biri psikiyatrik olarak “telefon bağımlısı” sayılıyor. Bu kişiler te

OFCOM’un araştırmasına göre her 3 gençten biri psikiyatrik olarak “telefon bağımlısı” sayılıyor. Bu kişiler telefonları çaldığında alkol ve uyuşturucu almış gibi tepki veriyor.

Son yapılan araştırmalara göre dünyada milyonlarca insan doktora baş vuracak düzeyde cep telefonu bağımlılığı hastğına yakalanmış durumda. İngiltere telekomünikasyon otoritesi OFCOM’un yayınladığı araştırma sonuçlarına göre 30 yaşına kadar olan gençlerde, her üç kişiden biri psikiyatrik olarak telefon bağımlısı. “Eh birazcık kullanıyorum bunda korkulacak bir şey yok” diyor olabilirsiniz ama bilim adamları, cep telefonu biplediğinde veya titreştiğinde hissedilen heyecanın aynı alkol, uyuşturucu madde ve kumarın yaşattığı coşkuya benzer şekilde insan beyin işleyişini olumsuz yönde değiştirdiğini kanıtladı. Araşırmaya göre, gençlerin % 33’ü alkol bağımlılığı derecesinde cep telefonu bağımlısı, % 81’i cihazlarını 7/24 açık bırakıyor. Dışarıya gezmeye çıkanlar bile 48 dakikayı telefonda geçiriyor. Telefondan oyun oynayanların yüzde 88’i bağımlılık işaretleri gösteriyor. Günün 17 saati ise cep telefonları yalnızca bir kol mesafesi uzağımızda duruyor...



Gaipten
telefon sesi
duyuyorsanız....

Cep telefonu bağımlılığının en açık belirtisi ise gaipten telefon zili ve titreşimi duymak. Worcester Üniversitesi’nin öğrenciler üzerinde yaptığı araştırmada birçok kişinin, herhangi bir faaliyet olmamasına rağmen, hayal ürünü telefon titreşimi algıladıkları gözlemlendi. Maryland Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada ise bin kişi 24 saat boyunca akıllı telefonlarından uzak bırakıldı. Ertesi gün yaşadıkları sorulduğunda alınan cevaplar ise ürpertici oldu. Sonuçlara göre telefonundan ayrı kalan 5 kişiden 4’ü zihinsel ve fiziksel ağır sıkıntı yaşıyor.