Harezmi mezarında ters dönecek

Harezmi mezarında ters dönecek

Pisagor''u referans gösterecektim ama öbür dünyadaki hali pürmelali ne kadar umursanır kestiremedim.

Matematik bilimi kan ağlıyor.

Müslümanlar, Harezmi''yi mezarında ters döndürecek hesaplar yapıyor!

*

Optimar''ın, son anketinde yer alan açık uçlu "Cumhurbaşkanlığı seçimindeki kime oy vereceksiniz?" sorusuna verilen cevapları yorumlayan Abdülkadir Selvi, ankete katılanların sadece yüzde 33.7''sinin "Oy vereceğini" söylediği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan''ın, "bu şartlarda" kaybetme ihtimalinin bulunmadığını yazdı.

*

Kafanız mı karıştı?

Eh, pek haksız sayılmazsınız.

Ankete katılanların yüzde 60''ından fazlasının yani yüzde 50+1 değil, yüzde 50+10 küsurluk bir seçmen diliminin, farklı isimler beyan ederek, aslında Erdoğan''a "oy vermeyeceğini" bildirmesine rağmen, muhalefetin Erdoğan''ı nasıl geçemediğini veya nasıl geçemeyeceğini anlamak zor.

Muhalefet aynı anda 5-6 aday mı çıkaracak?

Var mı, bu verilerden bu sonucu çıkarabilecek bir matematik teorisi?

KARAKTER TESTİ

Geride kalan 20 yıl içinde;

PKK yöneticileriyle pazarlık yapan bir iktidarın yandaşlığını yapmışsın.

"Özel temsilci"leri, terör örgütü yöneticileriyle "istemedikleri mülki amirlerin" görevden alınmasını konuşan bir iktidarın yandaşlığını yapmışsın.

"Metropollerin cephaneye döndürüldüğü" itirafının yapıldığı görüşmede, temsilcileri, memurları, görevlileri teröristlerle enseye şaplak cıvıklığında diyalog kuran bir iktidarın yandaşlığını yapmışsın.

"Kürdistan"ı tanıyan, resmî yazışmalarda kullanan bir iktidarın yandaşlığını yapmışsın.

Şimdi "hain", "terörist", "darbeci" dediği operasyonel gazetecilerle kafa kafaya verip çalıştaylar düzenleyen bir iktidarın yandaşlığını yapmışsın.

Yer isimlerini Kürtçeleştiren bir iktidarın yandaşlığını yapmışsın.

Dağdan inen teröristin ayağına çadır mahkemesi götüren, pişman olmadığını söyleyen teröriste pişmanmış muamelesi yapan, terör örgütü üyelerinin davulla zurnayla karşılanmasına göz yuman bir iktidarın yandaşlığını yapmışsın.

"Genel af da çıksa silah bırakmayız" açıklamaları yapan terör örgütünün dayatmalarını "demokrasi" diye maskelemiş ve peyderpey uygulamasına geçmiş bir iktidarın yandaşlığını yapmışsın.

Terör örgütünün cani başının hapsedildiği İmralı''yı tabiri caizse "türbe"ye çeviren bir iktidarın yandaşlığını yapmışsın.

Şimdi onu da "terör örgütü lideri" saydığı hocaefendisinden, PKK açılımı sırasında "el de etek de öpmeye" fetvasını almış bir iktidarın yandaşlığını yapmışsın.

Öldürülen teröristlerin "şehitleştirildiği", meydan okuma gibi cenaze törenlerini görmezden gelen bir iktidarın yandaşlığını yapmışsın.

Nevruz gösterilerinde, seçim arifelerinde terör örgütü başının mektuplarını okutan bir iktidarın yandaşlığını yapmışsın.

Toplumu PKK''ya alıştırmak üzere yedi bölgeye, 81 ile "akillerini" salan, şehit evlerinde Öcalan propagandası yapan, yapabilen bir iktidarın yandaşlığını yapmışsın.

Öcalan''ı "siyasi aktör", "devletin muhatabı", "yaşatmayı seçen lider", "sayın" ilan eden bir iktidarın yandaşlığını yapmışsın.

*

Dün de tutmuş, "Son 20 yılda yapılanların herkes farkında. Terör, FETÖ, PKK halkın bal gibi umurunda. Hayat pahalı diye teröre karşı net duruş göstermeyenleri de alkışlamıyor halk. Muhaliflerin anlayamadığı bu. Muhalifler sahaya çıktığında karşılaşacakları en büyük zorluk bu olacak" yazmışsın.

*

O da yetmemiş…

Bir haftada 9 şehit vermişken, "Terör bitti" yazabilmişsin.

*

Buna ne denir?

A)           Utanmazlık

B)           Yüzsüzlük

C)           Arsızlık

D)           Pişkinlik

E)            Hepsi

KÜÇÜK BİR TAVSİYE…

"Onlar da canlı", "Onlar da yaşam hakkına sahip" diye insanların hiçbir hayvanı öldürmemesi gerektiğini savunan, etsiz, yumurtasız yaşamdan yana olan arkadaşlar hayvan dostlarımızın otla, bakliyatla filan beslendiğini sanıyor olmalılar…

Kurban Bayramı vesilesiyle başlayacak olan "yaşam hakkı olan hayvanları katleden canavar insanlar" konulu polemiklere bulaşmadan küçük bir tavsiyede bulunmak istiyorum;

Lütfen biraz doğal hayat belgeseli izleyin!

Yumurtasını yemeye kıyamadığınız tavukların, en az tavuklar kadar yaşam hakkına sahip börtü böcekleri nasıl "ham" yaptığını…

Etini ağzınıza süremediğiniz balıkların, en az kendileri kadar yaşam hakkına sahip daha küçük balıkları nasıl iştahla yutuverdiğini…

İnsanın, en azından bizim ülkemizde insanların etini yemediği o kedi-köpek dostlarımızın hayvansal proteini nasıl yalayıp yuttuğunu görür ve "doğanın kanunu"yla barışmayı denersiniz belki…

Ya da barışanlarla uğraşmayı kesmeyi…

.....

NOT: Bu ülkenin tek bir sokağına, tek bir ocağına dahi "Bayram gelmiş neyime" duygusunun hâkim olmadığı günlerde doya doya bayramlaşmak dileğiyle…

Yazarın Diğer Yazıları