İşte Hatayspor-Galatasaray maçında 7 kritik karar: Hakem rezaleti!

İşte Hatayspor-Galatasaray maçında 7 kritik karar: Hakem rezaleti!
Hatayspor-Galatasaray maçında hakem Erkan Özdamar'ın kararları tartışma yarattı. Rıdvan Dilmen, hakem yönetimini "Rezalet" olarak yorumladı

Hatayspor-Galatasaray maçına hakem Erkan Özdamar damga vurdu. Rıdvan Dilmen, TRT Spor''da yaptığı değerlendirmede "Hakem rezaleti" ifadesini kullanırken, kararları tek tek yorumladı.

İşte Dilmen''e göre 7 kritik karar:

1-Galatasaray 1-0 galipken Kerem''e yapılan hareket penaltı. Kerem ceza sahasında iyi niyetle devam etmek istiyor ama topu kaybediyor. O darbeyi almasa topu kaybetmeyecekti. Darbe var. Bu pozisyon VAR''ın müdahale etmesi gereken pozisyon.

2-Galatasaray''ın kazandığı penaltı doğru karar sarı kart da doğru. Penaltı atılırken her iki takımın oyuncuları da giriyor ceza alanına. Bunu kim görebilir, VAR. Ama bunu orta hakeme bırakmışlar. Protokol hatası aslında. Bu penaltının tekrarı gerekir.

3-Hatayspor''un kazandığı penaltı. Erkan hocanın önü kalabalıktı. Oynatıyor hakem, yine hata yapıyor. Ama VAR uyardı. Doğru karar. Ama Alpaslan sarı kart görmeliydi. Kart göstermemesi de hata.

4-Kamara, Boey''i çekti. Hakem bunun sarı kart olduğunu kesin görüyor. Alpaslan''ı atamadım diye onu da atmadı. Bir hata daha.

5-Hatayspor''un ofsayttan başlayan atağı. Top sonra Galatasaray''ın kontrolüne geçiyor. Sonra Aytaç topu alıp, çıkıyor. Pas verirken kaptırıyor. Sonra da Kamara golü atıyor.

6-Hatayspor''un ceza alanı yakınında Hataysporlu oyuncu topu alırken rakibine faul yapıyor. Sonra bu atak gidip, gol oluyor. Yardımcının faulu vermesi gerekiyordu. VAR da müdahale edebilirdi. 

7-Taylan''ın kırmızı kart görmesi. Riberio Taylan''a saydırıyor ama Taylan''ın da o hareketi yapmaması gerekirdi. Kart doğru.