Bazı hayvanlar neden kuyrukludur? Kuyruk ne işe yarar

Bazı hayvanlar neden kuyrukludur? Kuyruk ne işe yarar
Dünya üzerindeki neredeyse tüm hayvanlarda bulunan kuyruk aslında farklı amaçlara hizmet etmektedir. Hayvanların kuyrukları bilim insanları tarafından incelendiğinde dengeden iletişime, av yakalamaktan eş bulmaya kadar birçok fonksiyonunun bulunduğu ortaya çıkarılmıştır.

Bilim insanları havada, karada ve suda yaşayan tüm hayvanları incelediğinde neredeyse hepsinde kuyruk olduğu kanısına varmış ve bu hayvanlardaki kuyruğun varoluş amacını öğrenmeye çalışmıştır. Bu doğrultuda araştırmalar yapan bilim insanları sürüngenlerden böceklere, kuşlardan memelilere kadar birçok hayvanı mercek altına almıştır.

Kuyruk barındıran tüm hayvan türlerinin, kuyruklarını çok çeşitli amaçlar için kullanılmaktadır. Örneğin bazı hayvanlar denge için kuyruğunu kullanırken bazısı eş bulmak için kuyruğunu kullanmaktadır.

KANGURULAR DENGE İÇİN KULLANIR

Kangurular kuyrukları uzun olduğu için onları üçüncü bir ayak olarak kullanmaktadır. Aynı şekilde maymunlar da ormandaki ağaç dalları arasında sallanırken denge için uzun kuyruklarını kullanmaktadırlar. 

YILANLAR ZÜRAFALAR VE BAZI SU CANLILARI KUYRUKLARINI SAVUNMA AMAÇLI KULLANIRLAR

Zehirli çıngıraklı yılanların kuyruklarında, vatozların, bir yırtıcı onlara saldırdığında, Kuyruklu böcekler yumurta bırakmak veya konakçıları veya avları sokmak ve felç etmek amacıyla kuyruklarını savunma amaçlı kullanmaktadırlar.


KUYRUKLAR İLETİŞİM İÇİN DE KULLANILIR

Kurtlar gibi gruplar veya sürüler halinde yaşayan ve avlanan hayvanlar, sıralarını belirtmek için çeşitli kuyruk pozisyonları kullanırlar. Ayrıca bu hayvanlar birbirleriyle iletişim kurabilmek için de kuyruklarını kullanmaktadırlar.

 

 

İlgili Haberler