Bakan Nebati ihracatçılarla görüştü

Bakan Nebati ihracatçılarla görüştü
Hazine ve Maliye Bakanı Türkiye İhracatçılar Meclisi heyetiyle görüştü.”Türkiye Ekonomi Modelimiz başta olmak üzere son dönemde devreye aldığımız uygulamalar ve ekonomideki güncel meselelerle ilgili kapsamlı istişare toplantısı gerçekleştirdik”ifadesini kullandı.

Görüşmenin detaylarını sosyal medya üzerinden paylaştı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldiğini belirterek, katılımcı bir anlayış ilkesiyle iş dünyasıyla olan görüşmelere devam ettiklerini söyledi.Bakan Nebati, söz konusu görüşmeye ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Paylaşımında, katılımcı bir anlayış ilkesiyle iş dünyasıyla olan görüşmelere devam ettiklerini kaydeden Nebati, "Yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı Türkiye Ekonomi Modelimiz başta olmak üzere son dönemde devreye aldığımız uygulamalar ve ekonomideki güncel meselelerle ilgili kapsamlı bir istişare toplantısı gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

TİM Başkanı Gülle: Paket yeni ekonomi modelimizin başarıya ulaşmasında önemli bir adım Görüşmeye ilişkin TİM''den yapılan açıklamaya göre, İstanbul''da gerçekleşen görüşmelerde gündemdeki son gelişmeler ele alındı.Açıklamada görüşlerine yer verilen TİM Başkanı Gülle, ihracatçıları yol ve kader arkadaşı olarak gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın güçlü iradesini ve yoğun desteğini her zaman arkalarında hissettiklerini belirtti.

Gülle, "Bu iradenin ekonomi alanındaki yönetimini güçlü bir iletişimle gerçekleştiren sayın Bakanımız ve Türkiye''nin güçlü üretim yapısının mimarı olan ihracatçıların buluşması bu sebeple son derece önemli. Dünya ekonomisinin son derece kırılgan bir seyir izlediği bir dönemde Türk ihracatçısının hedeflerini tutturması için bu iş birliği çok değerli. El birliğiyle, çalışmayla, ortak akılla bu süreci optimum fayda ile tamamlayabiliriz." ifadelerini kullandı.