Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Henüz bela bertaraf edilmedi

Sevgili okuyucum, E. Albay Sayın Erdal Sarızeybek'in internet sitesinde yer alan "PKK'ya Darbe Vuruldu mu?" başlıklı makalesinden kısa bir bölümü sizlere sunuyorum. Buyurun efendim; okuyalım:

"Son günlerde haber ajansları siyasi iktidarın terörle mücadelesini sıra dışı manşetlerle duyuruyorlar; "PKK'ya ağır darbe!" ya da "PKK Dağılıyor!" ya da "PKK çökertildi!" gibisinden... Bu manşetleri okuyan insanlarımız haklı olarak "Terörle mücadele ediliyor ve sonuç alınıyor" diye düşünüyor... Peki, doğru mu bu; yani PKK terör örgütüne gerçekten ağır bir darbe vuruldu mu? Ve de örgüt çöküyor mu? Gelin birlikte bu olaya bakalım..."

"PKK terör örgütü demek dağdaki terörist demek değildir; bunu artık her halde hepimiz biliyoruz; çünkü bu bir örgüt... Siz PKK'ya darbe vurduk diyorsanız, gerçekten bu örgüte darbe vurmuş olmalısınız ki örgüt dağılsın; çöksün ve terör bitsin! Peki, bu örgüte darbe vuruldu mu? Bunu anlamanın çok kolay bir yolu var... Önce örgüt şemasını çizersiniz ve sonra bakarsınız bu şemaya, orada neye darbe vurulup vurulmadığını açık açık görebilirsiniz... Şimdi şu örgütün şemasını çizelim: 1. Örgüt başı ve yönetim kadrosu 2. Örgütün finans kaynakları  3. Örgütün kaydının tutulduğu arşivleri 4. Örgütün Avrupa'daki siyasi cephe teşkilatı 5. Örgütün Türkiye'deki siyasi cephe teşkilatı 6. Örgütün Irak'taki silahlı cephe teşkilatı 7. Ve örgütün dağdaki, teröristleri... İşte PKK terör örgütü bu; YEDİ KALEM! Eğer ki şu ana kadar bu örgüte darbe vurulduysa, bu şemada yer alan her bir kalemin darbe yemiş olması gerekir, öyle değil mi? Örgüt başı ve yönetici kadrosu: Bunlar darbe yedi mi? Hayır, çünkü yaklaşık 300 kişilik yönetici kadrodan ölen yok, yakalanan yok, yargılanan yok! Örgütün para kaynakları: Darbe yedi mi? Hayır, haraç topluyor; kaçakçılık yapıyor; yıllık belki de 2 milyar dolar kara parayı İsviçre'de aklıyor; silah, cephaneye dönüştürüp askere polise hâlâ kurşun atıyor... Örgütün arşivleri: Ele geçti mi? Hayır, oysa ele geçmiş olsaydı, örgütün hem yurt dışı, hem de yurt içi tüm bağlantıları ortaya çıkacaktı, ama hâlâ çıkmadı; yani örgüte bu alanda da bir darbe vurulmuş değil! Örgütün Avrupa siyasî cephe teşkilâtı: Dernekler, bürolar, vakıflar, federasyonlar, konfederasyonlar... Bunlara Avrupa'da darbe vuruldu mu? Kapatıldı mı? Yargılandılar mı? Hayır; hepsi harıl harıl çalışıyor... Peki, örgütün Türkiye'deki siyasi cephe teşkilatı? Başta HDP... Yanında KCK... Onun yanında DTK... Bu sayılanlardan birine darbe vuruldu mu? Hayır,  hepsi ortalıkta hatta Meclis'te! Örgütün Irak'taki silahlı kampları: Kandil, Hakurk, Basyan, Avaşin ve Zap... Buralara kara harekâtı yapıldı mı? Bu kamplara özel sınır ötesi harekât yapıldı mı? Hayır... Şimdi dersiniz ki havadan bombalanıyor! 30 yıldır havadan bombalanıyor; ama terör havadan bombayla bitmiyor demek ki!"

(...) "İşte şemayı çizdik ve baktık ki, örgütün kalemlerine darbe vurulmuş değil! Dolayısıyla örgüte de darbe vurulmuş değil! Peki, ne yapıyoruz biz? Canlı hedef durumuna getirilen askerimizi ve polisimizi şehit edip kaçan teröristin peşine düşüyoruz; onları yakalayabilirsek vuruyoruz ve böylece şehitlerimizin kanı yerde kalmamış oluyor; bu bir... Yani önce terörist saldırıyor sonra biz operasyon yapıyoruz! Başka? Tunceli, Şırnak ve Hakkâri bölgelerinde teröristler azıp da yol kesmeye başlayınca ve bu da haber ajanslarına düşünce, ancak o zaman o teröristlerin peşine düşüyoruz ve yakalayabilirsek onları vuruyoruz!" (...) "Operasyona çıkan her asker, her polis can pahasına mücadele ediyor; ancak operasyon yapabildiği yerde teröristlere darbe vurabiliyor; örgüte değil!"

(...) "Sözün özü; askerimizin, polisimizin fedakâr ve cefakâr çabaları sonucu dağdaki teröristlere yer yer darbe vurulmuştur; ancak PKK terör örgütü hâlâ ayaktadır!"

Sevgili okuyucum, bu makalenin tümünü şu adresten okuyabilirsiniz: http://www.sarizeybekhaber.com.tr/m/?id=363&t=makale

Esen kalın efendim...

Yazarın Diğer Yazıları