Aile hekimlerinden torba yasa protestosu

Aile hekimlerinden torba yasa protestosu
Aile hekimlerinden torba yasa protestosu

Aile hekimleri, acil servislerde nöbet tutmayı öngören torba yasaya tepki için iş bıraktı. Aile hekimleri, İstanbul Zeytinburnu&

Aile hekimleri, acil servislerde nöbet tutmayı öngören torba yasaya tepki için iş bıraktı. Aile hekimleri, İstanbul Zeytinburnu’nda buluştu. Beyaz önlükleri ile düdük çalan yaklaşık 500 doktor, İstanbul İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne doğru yürüdü. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Girginer, “Bugün Meclis’e gelen kanun hükmünde kararname var. Bunun 52. maddesinde aile hekimlerine görev tanımlarında olmayan zorunlu olarak acillerde nöbet tutturulması ile ilgili bir madde var. Bunun için buradayız. Bütün aile hekimleri bundan rahatsız. Biz görevimizi yapmak istiyoruz, aile hekimliği yapmak istiyoruz. Başka kurum çalışanlarının görevlerinin bize yüklenmesini kabul etmiyoruz, dünyada da böyle bir uygulama yok” dedi. Adana’da da aile hekimleri bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Sağlık emekçilerinin de destek verdiği bir günlük iş bırakma eyleminde aile hekimleri Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

 


Topluca istifa edeceğiz
Eylemde konuşan Adana Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Kadircan Tuncel, “Aile Hekimliği Dernekleri ve Aile Hekimleri Federasyonu desteğiyle 4 Aralık’ta tüm Türkiye’de aile hekimleri iş bıraktı. Bu bir uyarı, yeni yönetmelik çıkıyor, bize nöbetler geliyor. Kanun, torba kanun olarak şu an mecliste görüşülüyor. Ya oradaki yasayı düzeltecekler. Ya bu artan şiddetler devam edecek. En sonunda da şu an imza toplanma aşamasındayız. Atılan imzalar 5 bini geçti. 10 bin rakamına ulaşınca aile hekimleri topluca istifa edeceğiz” dedi.  İzmir’de de Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanlarının acil servislerde nöbetçi olmasını  kapsayan torba yasa tasarısını protesto eden doktor, hemşire, ebe, laborant, sağlık teknisyenleri, bugün bir günlük süreyle iş bıraktı, vatandaşlar sağlık ocakları kapısından geri döndü. Aile hekimleri ise “Ben kendimi aile hekimlerine teslim etmem” diyerek uygulamanın yanlış olduğunu öne sürdü.  Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, sendika olarak Aile Hekimleri Derneklerinin iş bırakma kararlarına destek olarak ülke genelinde aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı üyeleri için 1 günlük iş bırakma kararı aldıklarını açıkladı. Adıyaman Aile Hekimleri Derneği Başkanı Baykan da, iş bırakma eyleminde yaptığı açıklamada  “Bizler sadece aile hekimliği yapmak istiyoruz” diye konuştu.