Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Her kuşun eti yenmez...

Her kuşun eti yenmez...

Her devrin adamları ile her sağ iktidarda iş peşinde olanları iyi bilirim. Cemaatlerin kucaklarına oturanlar ile "Milliyetçilik" adına "Gayrimillîlerle ile iş tutanlara" hep uyuz oldum. "Vatan-Millet-Sakarya" edebiyatının ardına sığınıp "İskipli Atıf", "Sait Nursi" gibi Cumhuriyet düşmanlarıyla iş birliği yapmaktan imtina etmeyen "Sağ kafa"nın geleneğinde "Çamur at izi kalsın" anlayışı hâkimdir. Asıl hedefleri Cumhuriyetimizin kurucu banisi Atatürk olduğu halde gelebilecek tepkileri göze alamayan sağcılar önce İsmet Paşa''yı hedefe koyarak Gazi Paşa''ya ulaşmayı amaçladılar. Bu konuda Dr. Rıza Nur''u da, Necip Fazıl''ı da ve Fesli Kadir Mısıroğlu''nu da "Aparat" olarak kullandılar. İngiliz istihbaratının kucağına düşmüş olan Mısıroğlu''nun izinde yürüyenler de az değil. Milliyetçilik-Muhafazakarlık adına Abdülhamitçilik oynayanlara bugün de tanık oluyoruz. 33 yıllık istibdat döneminde bir karış toprak kaybetmedi diye ilk yazan Necip Fazıl''dır... "Gök Sultan" ilan etmiştir para karşılığı. Akabinde Kadir Mısıroğlu da aynı teraneyi çalmıştır.

Sağcıların yere göğe sığdıramadığı Necip Fazıl''ın şiirlerini ayrı tutarım. Lakin piyes, tiyatro ve diğer yazıları vıcık vıcık sağ iktidarlara alkış tutan hezeyanlardır. Lozan''ın sözde gizli maddeleri fesli Kadir ve devamlarının uydurmasıdır. Ne yazık ki tarihin televolesini yazanlardan etkilenip gerçeklerden uzak hurafelere inanan devlet ricalinde önemli kadrolar halen var. Ve bu utanç onlara yeter de artar bile.

İslamcı ideolojinin takipçileri Cumhuriyetin ilanından itibaren; "Atatürk iyi fakat çevresi kötü" yalanına sığınmıştı. Bu alışkanlık sağ iktidarlarda da yaşandı. Menderes''in anayasaya, hukuka aykırı uygulamalarını perdelemek için, "Menderes ulvi insan fakat çevresindekilerin bazıları kirli" yalanı uyduruldu. Demirel iktidarlarında, Turgut Özal''lı yıllarda aynı bahanenin ardına sığınıldı.

Canım memleketimde FETÖ için "Fetullah Hoca iyi insandır. Amerikalılar benzerini klonladılar. 15 Temmuz''u klonladıkları yaptı" diye inanan yaratıklarla karşılaştım.

Kısacası her devrin "Zübük"leri karakterlerinin gereğini yapıyor. Ülkücülük-Milliyetçilik adına yıllarca Melih Gökçek''in dağıttığı ufaklara ram oldular. Gökçek''in yerine aday gösterilen Mehmet Özhaseki''nin yanında görüntü vermekten utandılar. Seçimlerin hemen ertesinde Mansur Yavaş''ın iskelesine yanaşmak için eski günlerin hatırına sığınmaya kalkıştılar. Yavaş''ın Ankara sınırlarını aşıp tüm Türkiye tarafından saygınlığını hazmedemedikleri için o tipik taktiğe başvurup, "Mansur Yavaş iyi etrafı kötü" yalanının balonunu uçuruyorlar.

Neymiş efendim "Ankara Büyükşehir Belediyesine Süleymancıları yerleştiriyormuş. Bunu da özel kalem müdürü Yüksel Arslan yapıyormuş." Haberin kaynağı 1980 ve sonrasında Türk Milliyetçisi ve ülkücüleri dahası solun diğer fraksiyonlarının elemanlarını haberlerinde hedef gösteren "Karanlık gazete..." Her dönem görevini yapar. Şimdi de sırtını saraya dayayan 50 yıllık geçmişine rağmen yüzde biri bulamayan "Kullanışa elverişli odak..." Diğeri küfürbaz, dinbaz, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı, adını bile sıkça değiştiren son iki harfi "İt" olan mevkute... Yıllarca Fetö ile iş tutup; yolunu bulan üç kağıtçılar topluluğu. Destekçileri Melih Gökçek''ten yallananlar ile yandaş medya... Mansur Yavaş yerine en yakını Yüksel Arslan''ı hedef almalarının sebebi Arslan''ın "Ahlaksız tekliflere" karşı çıkması. "Oldu-bitti"lere izin vermeyişi. Mansur Yavaş adını kullanarak sağda-solda ahkam kesenlerin yoluna taş koyması. Aralarında "Günah kuleleri", "İmar rantları", "Minibüs hattı rantçı"larının bulunduğu isimleri, bağlı oldukları karanlık mahfilleri biliyoruz. Günü geldiğinde ki az kaldı. Hepsini ifşa edeceğiz.

Yarınki yazımda "Çamurcuların" iddialarına veciz örneklerle cevap vermek üzere "Sevgi ile kalın"...

Yazarın Diğer Yazıları