Her yere meteoroloji uyarı yapıyor. Uyarı ve alarm verilen iller duyuruldu

Her yere meteoroloji uyarı yapıyor. Uyarı ve alarm verilen iller duyuruldu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere çeşitli iller için uyarıda bulunmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Çankırı, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya ve Eskişehir için buzlanma ile don uyarısı yapıldı.

Her yere meteoroloji uyarı yapıyor. Uyarı ve alarm verilen iller duyuruldu

İstanbul’da bir süreden bu yana beklenen kar yağışının etkili olmasının ardından birçok olumsuzluk meydana geldi. Kent genelinde çok sayıda araç zarar görürken, vatandaşlar da soğuk nedeniyle zor anlar yaşadı.

Yoğun kar yağışı, yarın başlaması beklenen yüz yüze eğitimde de aksamalara neden oldu. Kocaeli ve Bolu’da eğitime 2 gün, kar arası verildiği kaydedildi.

MÜDÜRLÜK’TEN YERİ UYARILAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’un yanı sıra diğer illerin için de buzlanma ve don uyarısı yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Kırıkkale için yapılan uyarıda, “Kırıkkale’de 15.02.2021 Pazartesi günü sabah saatlerinde başlayacak kar yağışının 17.02.2021 Çarşamba günü sabah saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli ve yer yer yoğun (15-25 cm) olması bekleniyor. Yoğun kar yağışı ile birlikte etkili olması beklenen kuvvetli buzlanma ve don olayı nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

ISPARTA İÇİN DE UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, il genelinde yarın yağmurla başlayacak yağışın, öğle saatlerinden sonra ani sıcaklık düşüşüyle birlikte kara dönüşeceği ve gece saatlerine kadar kuvvetli (5-15 santimetre) olacağı öngörülüyor. Kar yağışının salı günü de aralıklı ve hafif olarak devam edeceği tahmin ediliyor.

Kar yağışı ile birlikte etkili olması beklenen kuvvetli buzlanma ve don nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İŞTE UYARI YAPILAN İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar nedeniyle tehlike oluşabilecek illerle ilgili de bilgilendirmede bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara ‘dikkatli olun’ çağrısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarı yapılan iller şu şekilde:

Çankırı, Afyonkarahisar, Uşak ve çevresi, Kütahya, Ankara