Herkesin beklediği sorunun cevabı: Kahvehanelerde çay kartonla mı içilecek, cam bardakla mı?

Herkesin beklediği sorunun cevabı: Kahvehanelerde çay kartonla mı içilecek, cam bardakla mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni normalleşme kapsamında açılacak işletmelerden biri de kahvehaneler oldu. Peki kahvehanelerde nelere dikkat edilecek, tavşan kanı çaylar cam bardakta mı içilecek yoksa karton bardak mı kullanılacak?

Türkiye’de korona virüs tedbirlerinde normalleşme adımları atılırken 1 Haziran’dan itibaren de birçok işletmenin tekrar açılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam yaptığı açıklamada normalleşme adımlarına ilişkin detayları aktarırken, 1 Haziran’dan itibaren kahvehanelerin de açılacağını belirtti.

Peki kahvehanelerde hangi kurallar geçerli olacak, cam bardak mı karton bardak mı kullanılacak?

Açılma kararının ardından kahvehanelerde masalar arası mesafenin 1.5 metre aralıklarla düzenleneceği öğrenildi. Kahvehaneye gelen vatandaşların maske takmak zorunda olacağı da belirtildi. Kahvehanelerde dikkat edilmesi gereken bir konu ise her oyundan sonra okey taşları ve tavla pullarının dezenfekte edileceği oldu.

Kahvehane girişlerinde de dezenfektan bulundurulacağı belirtildi.

CAM BARDAK MI, KARTON BARDAK MI?

Öte yandan kahvehanelerin açılmasını bekleyen vatandaşların merak ettiği en önemli sor ise cam bardak mı, karton bardak mı kullanılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cam bardak ya da karton bardak kullanımına ilişkin bir detaya yer vermezken, kahvehane işletmecileri de konunun aydınlatılmasını bekliyor.

Konuya ilişkin gerekli açıklamanın ise Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın hazırlayacağı ortak genelge ile yapılması bekleniyor. 1 Haziran’dan itibaren açılacak işletmelerin Sağlık Bakanlığı’nın belirleyeceği kurallar çerçevesinde hizmete gireceği de gelen bilgiler arasında.

Kahvehane işletmecileri ise karton bardak kararı gelirse bu kurula uymaya hazır olduklarını, gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirtiyor.

İlgili Haberler