Araç sahipleri dikkat! 'HGS borcunuz var' diyerek böyle dolandırıyorlar

Araç sahipleri dikkat!  'HGS borcunuz var' diyerek böyle dolandırıyorlar
Dolandırıcılık yöntemleri konusunda vatandaş ne kadar bilgi sahibi olsa da dolandırıcılar her geçen gün yeni bir metotla vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor.

İnternet dolandırıcılığı şu sıralar en çok başvurulan yöntemken, son dönemde kişilerin cep telefonu numaralarına gelen haciz mesajları (SMS) da vatandaşları tedirgin ediyor. Gelen mesajdaki linke tıklayanlar ise dolandırıcılık kurbanı oluyor.

Sosyal medya kullanıcılarından biri başına gelen olayı bir video çekerek yeni dolandırıcılık yöntemini deşifre etti.

Elden ele dolaşan videoda, SMS’le gelen bir mesajda “Sayın abone, ödenmemiş HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) borcu bulunmaktadır. İcra işlememelerinin başlatılmaması adına ödeme yapınız” denilmiş. Mesajın alt kısmında ise bir link olduğunu ve bir avukat ismi olduğu ifade edildi.

Videoyu çeken vatandaş linke tıkladığını ve “HSG Borç ödeme” isimli bir web sayfasına yönlendirildiği görüldü.

TC No, yazan yere sahte bir numara girildiği ve sahte bir isim, sahte bir de plaka yazıldıktan sonra borç hanesine 486 TL’lik borç olduğuna dair bir uyarı geldiği görüldü.

TEHLİKE ŞİMDİ BAŞLIYOR

Borç ödemek için “Ödeme yap” linkine tıklandığı an karşınıza Kredi Karı bilgilerinizin istendiği bir sayfa geliyor. Eğer bu sayfadaki bilgileri doldurursanız bilin ki kredi kartını birkaç saniye içerisinde boşaltılacaktır.