Hindistan ve Norveç gemileri Husiler tarafından vuruldu

Hindistan ve Norveç gemileri Husiler tarafından vuruldu
Kızıldeniz'de ticaret yollarında Husi tehdidi devam ediyor. Husiler bu kez de Hint ve Norveç ticaret gemilerini vurdular.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), tarafından yapılan açıklamada Kızıldeniz’de iki ticari gemiye saldırı düzenlendiğini duyuruldu.

Merkez Komutanlığı yaptığı açıklamada, Yemenli Husilerin bulunduğu bölgeden fırlatılan 4 insansız hava aracını düşürdüğünü duyurdu.

Yapılan ilk saldırının Kızıldeniz’in güneyinde Husilerin bölgesinden iki balistik füze atılmasıyla düzenlendiği ifade edildi.

Husiler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda hiçbir geminin hasar almadığı aktarıldı. ‘Refah Muhafızları Operasyonu’ kapsamında Kızıldeniz’de bulunan USS Laboon adlı savaş gemisinin, yine Yemenli Husilerin bölgesinden fırlatılan 4 İHA’yı havada vurarak etkisiz hale getirdiği duyuruldu.

ABD Merkez Komutanlığı, Norveç bandralı M/V BLAAMANEN adlı petrol tankerinin tek yönlü saldırı İHA’sı tarafından hedef alındığını ancak İHA’nın gemiyi ıskaladığını bildirdi.

İHA tarafından vurulan Hindistan bandralı M/V SAIBABA adlı petrol tankerinin ise vurulduğu ancak gemide herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadığı bilgisi verildi.

CENTCOM, "USS Laboon bu saldırılardan gelen yardım çağrılarına yanıt vermiştir. Bu saldırılar Husi militanları tarafından 17 Ekim'den bu yana ticari gemilere düzenlenen 14 ve 15’inci saldırılardır” dedi.