Eli boş dönecekler

Eli boş dönecekler
Bu sezon liderlerin korkulu rüyası olan, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı zirveden eden Trabzonspor’da, yeni hedef Kartal.

Hem Avrupa yolunda kayıp vermemek hem de 3-0’lık yenilginin rövanşını almak isteyen Fırtına’da yöneticisinden futbolcusuna herkes, Beşiktaş’ı yeneceklerine inanıyor

 

Süper Lig’in 29. haftasının en kritik maçı pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Trabzonspor ile lider Beşiktaş arasında oynanacak. Ligin zirvesinde yer alan Kara Kartal, Cimbom, Kanarya ile Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Bursaspor ve Başakşehir’i yakından ilgilendiren karşılaşma öncesi ev sahibi bordo-mavililer oldukça iddialı. Haftayı Gençlerbirliği deplasmanında aldığı 1 puanla kapatan Karadeniz ekibi, Ankara’da aldıkları yaranın izlerini sildi ve zorlu mücadeleyi kazanmak için düğmeye bastı. Bu sezon liderlerin korkulu rüyası olan, hem büyük maçlarda hem de evinde çıkardığı başarılı sonuçlarla bir anlamda zirvenin de kaderini belirleyen Fırtına, pazar günkü zorlu karşılaşma öncesi oldukça rahat. Bordo-mavililer, ilk yarıda 3-0 mağlup olduğu Beşiktaş’tan bu kez rövanşı alıp, Avni Aker’deki galibiyet serisini sürdürmekte kararlı.

Avrupa bileti

Ligde 4. basamağı yakalama şansını Başkent’te elinin tersiyle iten Karadeniz temsilcisi, Avrupa bileti ve prestij açısından önemli olan bu noktaya ulaşmak için Beşiktaş’ı devirmek zorunda. Genel tabloya bakıldığında durum bordo-mavililerin lehine... Çünkü bu sezon Trabzonspor, kendi sahasında sadece Eskişehirspor’a kaybetti. Avni Aker’de 3 maçı berabere biten Trabzonspor’un evindeki galibiyet sayısı ise 10. Bu geleneği sürdürmek ve Avrupa’ya katılmak isteyen Fırtına, bu nedenle kritik maç öncesi işi oldukça sıkı tutuyor. Yönetim ve taraftar bazında önemli desteği arkasına alan bordo-mavililerde, teknik direktör Ersun Yanal da sürekli öğrencileriyle toplantı yapıp, onları kazanmaya motive ediyor. Pazar günü Kartal’ı yenip Avrupa yolunda önündeki son zor engeli de aşmayı hedefleyen Trabzonspor’da, hafta boyu olduğu gibi dün idman öncesi yapılan toplantıda da yine Beşiktaş değerlendirildi.

Galibiyete inandık

Toplantıda öğrencilerine rakibin tüm zaaflarını ezberleten Ersun Yanal’ın, takımına galibiyet emri verdiği ifade edildi. Edinilen bilgilere göre başta büyüklerin kabusu Medjani ile golcüsü Cardozo olmak üzere tüm futbolcuların da hocalarına Beşiktaş’ı yeneneceklerini söyledikleri vurgulandı. Fırtına’da özellikle bir önceki hafta attığı golle bordo-mavililerin Cimbom’u yenmesinde rol oynayan ve liderlikten indiren, Gençlerbirliği maçında da takımına yaşam veren Medjani’nin Yanal’a “Hocam Trabzon’da bizim bileğimizi kimse bükemez. Ateşli taraftarımız önünde G.Saray’ı nasıl yendiysek Beşiktaş’ı da mağlup edeceğiz. Bizi onların liderliği değil, kendi hedefimiz ilgilendiriyor. Takım olarak inandık ve Kartal’ı da evine eli boş göndereceğiz. Ayrıca onlara da golüm olacak” dediği belirtildi. Ayrıca son haftaların suskun ismi Cardozo, rakip ağları havalandıracağını, Asbaşkan Köksal Güney de Beşiktaş’ı de liderlikten edeceklerini söyledi.