HSBC resmen bu adımı attı!

HSBC resmen bu adımı attı!
Dünyanın en büyük bankacılık kuruluşları arasında yer alan HSBC, ofis alanlarında yüzde 20 küçülmeye gidileceğini duyurdu. Bir süreden bu yana bankaların gayrimenkullerinde tasarruf yaptığı aktarılıyordu. HSBC'nin bu hamlesi, bankalara yönelik tasarruf iddialarını da güçlendirmiş oldu.

HSBC resmen bu adımı attı!

Dünyayı etkisi altına korona virüs salgını nedeniyle evden çalışma faaliyetleri de arttı. Salgın nedeniyle ofislere gidemeyen çok sayıda vatandaş, evlerinden çalışmaya başladı. Bu da ofislerin boş kalmasına neden oldu. Salgından etkilenen sektörler arasında yer alan bankacılığın da bu dezavantajı fırsata çevirmek istediği iddia edildi. Bankaların, kayıplarını ellerindeki gayrimenkullerini satarak karşılamaya başladığı belirtilmişti. 

Konuyla ilgili flaş bir haber, dünyanın sayılı bankaları arasında gelen HSBC''den geldi. Dünyanın en büyük bankacılık kuruluşlarından biri olan HSBC, bu yıl ofis alanlarını yüzde 20 küçültmeyi ve iş seyahatlerinin maliyetini yüzde 50 azaltmayı planlıyor.

YARI EV YARI OFİS MODELİ HEDEFLİYORLAR 

Hâlihazırda ofis alanlarını uzun vadede yüzde 40 azaltma vaadinde bulunmuş olan kuruluş, bunun yarısını bu yıl başarmayı hedefliyor. HSBC''nin CFO''su Ewen Stevenson, hibrit çalışma modeline(yarı ev yarı ofis) geçiş yapmayı istediklerinin vurguladı.

Stevenson, öte yandan artık çok daha az iş seyahati planladıklarının da altını çizdi. Yönetici, iş seyahatlerinin yerine daha fazla video teknolojisi kullanacaklarını belirtti.