Adım adım takip ediliyor 15 bin TL cezası var! Polis parmak izinden kimliğini belirliyor

Adım adım takip ediliyor 15 bin TL cezası var! Polis parmak izinden kimliğini belirliyor
Çok konuşulacak bir uygulama hayata geçti. 81 ile örnek olacak uygulama bir süre önce başladı. İşte haberin detayları...

Isparta’da 15 gün önce hayata geçen bir uygulama çok konuşulacak türden. 81 ile örnek olması gereken bu uygulamayı Isparta Emniyet Müdürlüğü hayata geçirdi.

Bu uygulamaya göre, çevreyi kirletenlerin kimliğini parmak izinden tespit eden polis ekipleri şok ceza uyguluyor. Çöp atılan alana güvenlik şeridi çeken olay yeri inceleme ekipleri titizlikle yaptığı çalışma sonucunda çevreyi kirletenlerin kimliklerine parmak izinden ulaşıyor. Polisin yaptığı bu örnek uygulama sayesinde çevre kirliliğini önemli derecede azaldığı öğrenildi.

göre Isparta Emniyet Müdürlüğüne bağlı Olay Yeri İnceleme ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şehirdeki bütün mesire alanları, ibadethane çevresi, mezarlıkları, park ve bahçeleri düzenli olarak denetliyor.

Bu denetlemelerdeki asıl olay çevreye bırakılan çöpler. Bu alanlara atılan çöplerden alınan parmak izleri sayesinde kimlikleri tespit edilen kişilere 100 TL ile 14.600 TL arasında bir para cezası uygulanıyor.

Son 15 gündür devam eden bu uygulama sayesinde Isparta’da çevre kirliliği gözle görülür bir şekilde azaldı.

Kimliği belirlenen kişilere ekipler tarafından “çevrenin kasten veya taksirle kirletilmesi” ve “ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme” suçlarından adli işlem başlatıldı.

Olay yeri İnceleme Şube Müdürü Komiser Sinan Akdeniz, “Cam şişeler, sigara izmaritleri, plastik bardaklar, plastik şişelerle çevre kirletiliyor. Vatandaşlarımız, çevrenin kirletilmemesi konusunda bilgilendiriliyor. Yaz aylarında cam ve benzeri malzemelerin yangın çıkarması da engelleniyor.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.