Kuş kadar zamma büyük beklenti

Kuş kadar zamma büyük beklenti
10 milyon emeklinin merakla beklediği Ocak ayında maaşlar da fark olacak. Memur emeklileri zamlarını alırken, tüm emeklilere enşasyon farkı ödenecek.

Toplu sözleşmeye göre; 2014 yılında memurların taban aylıklarında brüt 175 lira artış olacak. Memurların ücretleri net 123 lira artacak. 1.9 milyon memur emeklisinin maaşlarında da net 146 lira artış gerçekleşecek. Ocak’ta, memur emeklisi enşasyon farkı da alacak.

İşçi ve esnafa da fark var Memur ve emeklileri, geçen Temmuz’da yüzde 3 zam almışlardı. Son 6 aylık enşasyon yüzde 3’ü geçerse, memur ve emeklileri, geçen oranda artı bir zam alacak. Yılının ikinci yarısındaki 5 aylık enşasyon oranı yüzde 2.79 olarak belirlendi. Aralık ayı enşasyon oranı yüzde 0.21’i geçerse memur ve memur emeklilerine enşasyon farkı verilecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileride Ocak ayında, 2013’ün ikinci 6 aylık dönemindeki enşasyona göre zam alacak. Aralık enşasyonu ne kadar artarsa, emeklinin yüzü de o kadar gülecek. SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının 6 aylık enşasyon tahminlerine göre Ocak’ta yüzde 2.85 oranında arttırılması öngörülüyor.
Ayrıca bir zam açıklanırsa SSK ve Bağkur emeklileri için de çifte artış olacak.