Kılıçdaroğlu Başbakan’ı bombaladı!

Kılıçdaroğlu Başbakan’ı bombaladı!
Kılıçdaroğlu Başbakan’ı bombaladı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de hukukun ayaklar altına alındığını belirtirken, Başbakan Tayyip Erdoğan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de hukukun ayaklar altına alındığını belirtirken, Başbakan Tayyip Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu, “Şimdi çıkmışlar, bunu komploya bağlıyorlar. Ne komplosu? Hırsızlığın komplosu mu olur?” dedi. Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi’nin Engelsiz Dershane Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Burada, yargıda yaşanan son gelişmelerle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin süratle hukuk devleti olmaktan çıktığını belirtti. Yürütme organının yasama ve yargıya açıkça baskı kurduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Savcının elinden soruşturma yaptığı dosyalar alınıyor ve ilgili başsavcı çıkıyor televizyonlara ‘O savcının görevi değil’ diyor. 2 yıldır soruşturma devam ediyor, aklına yeni mi geldi?” dedi.

 


İnancın da şüpheli

Adalet Bakanlığı’ndan istifa eden Sadullah Ergin’in İstanbul’a gidip yolsuzluk ve rüşvet operasyonu dosyasına müdahale edeceğini ifade ettiklerini anımsatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Hemen yalanlama geldi, yoktur böyle bir şey diye. Arkasından bir gerçeği gördük, Adalet Bakanı gitti ve görüşmeleri yaptı. Görüşmelerden sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı yolsuzluk yapan savcının elinden dosyasını aldı” dedi.  İktidarın milyarlarca dolarlık bir rüşvete bulaştığını ve paniğin de bundan kaynaklandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

 


Zehir zıkkım olsun

“Benim üzüldüğüm nokta, bugün geldiğimiz noktada dünyaya rezil olduk. Yolsuzlukları savunan, savcıları görevden alan, polisle yargıyı karşı karşıya getiren bir iktidar. Savcı ifade alacağım diyor, İçişleri Bakanı ‘Hayır o polis onu getirmeyecek’ diyor. Neden, hırsız hırsızlığına devam etsin diye. İnsanda biraz utanma olur, insanın biraz yüzü kızarır. Şimdi çıkmışlar, bunu komploya bağlıyorlar. Ne komplosu? Hırsızlığın komplosu mu olur? Eğer komploysa, bu milletin başına bir komplo getirdiler zaten; seni buraya, sen milletin yakasına yapıştın, düşmüyorsun o yakadan. Köşeyi döndün. Bir Başbakan bir banka genel müdürünün evinde, ayakkabı kutusunda saklanan parayı savunur mu? Böyle bir örnek dünyada var mıdır acaba? İmam hatip okulu yapılacakmış o parayla. Tamamen yalan. O paraların tamamı tüyü bitmemiş yetimin haklarından elde edilen paralardır. Ne söyleyeyim, o parayı yiyenler, yolsuzluk yapanlar, tüyü bitmemiş yetimin hakkını gasp edenlere zehir zıkkım olsun diyeyim, başka ne söyleyeyim?”