Kader maçı Çakır’ın

Kader maçı Çakır’ın
Kader maçı Çakır’ın

2011-2012 sezonunun şampiyonunu belirleyecek Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Cüneyt Çakır yönetecek. Tecrübeli hakemin daha önc

2011-2012 sezonunun şampiyonunu belirleyecek Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Cüneyt Çakır yönetecek. Tecrübeli hakemin daha önce görev aldığı 4 buluşmada 3 kez sarı-lacivretliler, 1 kez de sarı-kırmızılı ekip güldü.

Haber : Arif Cevizci

Süper Final Şampiyonluk Grubu’nda kupanın sahibini bulacağı Fenerbahçe-Galatasaray maçına Cüneyt Çakır atandı. Cumartesi günü saat 19.00’da oynanacak karşılaşmaya birçok kritik Avrupa maçını yöneten ve Türkiye’nin 1 numaralı hakemi olarak kabul edilen Çakır’ı atayan MHK, yarın saat 20.00’de oynanacak Beşiktaş ile Trabzonspor arasındaki müsabakada da bu sezon “Elit Hakem Kategorisi” ne yükselen diğer isim Fırat Aydınus’un düdük çalacağını açıkladı. Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Gençler Şampiyonası’nda 50, kariyerinde ise 268 kez profesyonel liglerde görev alan Çakır, daha önce 4 kez Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki maçlarda düdük çaldı. Çakır’ın görev aldığı 4 randevunun 3’ünü sarı-lacivertli ekip kazandı, 1 karşılaşmada ise sarı-kırmızılılar sahadan galip ayrıldı. Fenerbahçe, Çakır’ın yönettiği 23 maçta 14 galibiyet, 3 beraberlik, 6 yenilgi aldı. Galatasaray ise Çakır’ın görev aldığı 20 maçta 9 galibiyet, 7 beraberlik alırken, 4 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.


Çakır’ın yönettiği FB-GS derbileri

Türkiye Kupası (2005/2006)
F.Bahçe-G.Saray: 2-1
Sarı-lacivertli ekibin 1, Cimbom’un ise 6 futbolcusuna sarı kart gösterdi.  
Süper Lig maçı (2005/2006)
F.Bahçe-G.Saray: (4-0)
Sarı-kırmızılı takımdan Saidou, 47. dakikada ikinci sarı ve ardından kırmızı kartla oyundan atıldı. Hakem yorumcuları Çakır’ın sonuca tesir edecek hatada bulunmadığı görüşünde birleşti.
Türkiye Kupası (2007/2008)
G.Saray-F.Bahçe: (2-1)
Cüneyt Çakır’ın kartı elinden düşmedi. Önce Fenerbahçeli Lugano kırmızı kartla ihraç edildi, sonra da maçın son anlarında Lincoln ile Volkan arasındaki tartışma 90 dakikaya damga vurdu. Sarı-lacivertli kalecinin saha içinde kovaladığı Lincoln’ü diğer oyuncular kurtardı ancak iki futbolcu da kırmızı kart yemekten kurtulamadı. Sonuç itibariyle maçta 3 kırmızı, 9 da sarı kart çıktı.
Süper Lig maçı (2009/2010)
G.Saray-F.Bahçe: (0-1)


Kritik randevularda tepki çekti

F.Bahçe-Trabzonspor: (1-0)
Karşılaşmanın 55. dakikasında konuk takım futbolcusu Aykut Akgün’ü ikinci sarı ve ardından kırmızı kartla oyundan ihraç ettti. Pozisyonun içindeki Gökhan Gönül, Çakır’a müdahaleye maruz kalmadığı yönünde uyarıda bulunsa da FİFA kokartlı hakem kararından vazgeçmedi.
Sivasspor-Fenerbahçe: (2-0)
Yardımcı hakem Bahattin Duran ev sahibi takımdan Eneramo’nun attığı goldeki ofsaytı göremedi. Cüneyt Çakır gol kararı verdi.
Fenerbahçe-İstanbul BB (4-2)
G.Saray-Trabzonspor: (1-1)
Bu karşılaşma sonrasında skordan çok Cüneyt Çakır konuşuldu. Hakem yorumcuları, Trabzonspor’un Burak ile bulduğu gol öncesinde verilen faul kararının yanlış olduğunu savundu. Çakır, kendisini kolundan tutup çeviren Eboue’yi ikinci sarı kartı gösterip oyundan ihrac etmedi. Sarı kartı bulunan Emre Çolak, atağa kalkan Volkan Şen’i tutarak çekti ancak çakır faul düdüğünü çalmadı. Alanzinho’nun penaltıya sebebiyet verdiği pozisyon ise otoriteleri ikiye böldü. Bazı yorumcular topun ele çarptığı, bazıları ise elin topa çarptığını ifade etti.
Eskişehir-Galatasaray: (0-0)
Beşiktaş-Galatasaray: (0-0)
Kayseri-Galatasaray: (0-2)