İbret yok, yola devam…

İbret yok, yola devam…

Sırf, yedi göbek akrabaları arasında, faturasını -evine yakın diye mesela- Bank Asya''dan ödemiş, eş-dost hatırına yahut yakasından düşsünler diye Zaman''a abone olmuş, anlattıklarını "din" sanıp sohbete katılmış bir "dıdının dıdısı" var diye binlerce insanı ekmeklerinden ettiler. "Güvenlik soruşturmasına takıldı" gerekçesiyle düz memuriyetlerini bile engellediler.

Sonra tuttular, "15 Temmuz''un en kritik isimlerinden biri" olarak nitelendirilen, darbe girişimi gecesi Genelkurmay Başkanı''nı "rehin tutulmak üzere" Akıncı Üssü''ne götüren ve nihayetinde 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan generalin kardeşini büyükelçi, FETÖ üyeliğinden tutuklu rektörün kardeşini bakan yaptılar!

***

Sırf, üç günlük tatil satın almak için "FETÖ''yle bağlantılı" denilen tur şirketini aradılar diye, Cumhuriyet yazar, çizer ve yöneticilerini aylarca hapiste yatırdılar.

Sonra tuttular aynı şirketin sahibini bakan yaptılar.

***

Bir yandan gazetecileri, siyasetçileri "casusluk"la suçluyorlar (olan da olabilir ayrıca), diğer yandan, dün Barış (Pehlivan) da yazdı işte; WikiLeaks''te "Gölge CIA" diye bilinen Strafor''a "bilgi verdiği" iddia edilen danışmanı devletin neredeyse ikinci (değilse üçüncü) adamı konumuna yükseltiyorlar!

***

Bir kişi/kurum/yapının neler yapacağını/yapabileceğini anlamak için neye bakarsınız?

Yaptıklarına değil mi?

***

Lütfü Elvan''ın "affı" üzerine, Maliye Bakanlığı görevine getirilen Nurettin Nebati''nin, tam da "İşimizin Allah''a kaldığını" ifade ettiği dakikalarda, sosyal medya gündemine giren o Pensilvanya''da, Fetullah Gülen''le çekilmiş fotoğrafına bakarken, kendiliğinden oluştu soru:

- Daha kör gözün parmağı nasıl olur?

***

Sormasam daha iyiydi!

Gözümün önüne öyle bir kadro geldi ki…

Zekeriya Öz; Adalet Bakanı!

Hanım Büşra Erdal; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı!

Cihan Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Osman Bahçe; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı!

"ABD İmamı" İsmail Büyükçelebi; Dışişleri Bakanı!

Enes Kanter; Gençlik ve Spor Bakanı!

Emre Uslu; İçişleri Bakanı!

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil; Kültür ve Turizm Bakanı!

Dershane imamı Ahmet Kırmiç; Milli Eğitim Bakanı!

"Darbeci general" Mehmet Dişli; Milli Savunma Bakanı!

Prof. Dr. Sait Alan; Sağlık Bakanı!

Başbakan''ı dinledikleri "böcek"i bizzat tasarladığı iddia edilen İsmail Yenigül; Sanayi ve Teknoloji Bakanı!

TUSKON Başkanı Rızanur Meral; Ticaret Bakanı

***

Talha Saraç; YÖK Başkanı melesa…

Ramazan Akyürek; MİT Başkanı…

Hakan Şükür; Futbol Federasyonu Başkanı

Mustafa Talat Bakırcıoğlu; BDDK Başkanı

***

Eyyyy, çaresizlikleri anlaşılabilir ama çareyi "çare olmadığı tecrübeyle sabit" yerlerde aramaktan vazgeçmeyen iktidar sahipleri;

Milletin içine düşürdüğünüzün şüphelerin farkında değil misiniz?

Sandık günü geldiğinde, bu "şüphe"leri mi oya tahvil edeceksiniz?

Her şeyden çok ve önce "umuda" ihtiyacı olan bir millete verip verebileceğiniz tek mesaj "İbret yok, kandırıldığımız yerden devam" mı sahiden?

Sicilinde "Pensilvanya pozu" bulunmayan bir Allah''ın kulu kalmadı mı memlekette ki, durduk yere "tarihin tekerrürü" karamsarlığına sevk ediyorsunuz siz bu milleti!

 

SANIRSIN ÖCALAN ANMASI!

Alparslan Türkeş Vakfı tarafından düzenlenen, Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi''nda yapılan, MHP''li olduğunu beyan eden grup tarafından basılan Alparslan Türkeş Anma Toplantısı''yla ilgili ihale nasıl döndü dolaştı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş''a kaldı hiç anlamadım ama, velev ki denildiği gibi etkinlik onun "elinin altında gelişti"; ne olmuş yani?

Sanırsın, "Osman Öcalan anması" destek verdiği!

 

SORU-YORUM

Konya''da, ilkokula yeni başlayan öğrencisine avaz avaz bağırırken görüntülenen ve feryat figan ağlayan çocukta travmaya yol açacağı aşka olan öğretmen hakkındaki soruşturma sonunda "okulunun değiştirilmesine" karar verilmiş. Kararda imzası bulunanlar "tebdili mekanda ferahlık vardır" diye mi düşündüler acaba; okul değişince kafa da değişebiliyor mu? Ya vicdan?.. Milletin saçının teline kıyamadığı evladına o nevi bir korkutmayı, kendine hak gören vicdan da değişiyor mu, okul değiştiğinde?

Yazarın Diğer Yazıları