Hizbullah’tan savaş tehdidi

Hizbullah’tan savaş tehdidi
Hizbullah’tan savaş tehdidi

Hizbullah örgütü lideri Hasan Nasrallah, İran ve onun nükleer programı ile ilgili anlaşmanın yerine getirilmemesi durumunda bölg

Hizbullah örgütü lideri Hasan Nasrallah, İran ve onun nükleer programı ile ilgili anlaşmanın yerine getirilmemesi durumunda bölgede savaş başlaması tehlikesinin ortaya çıkacağı konusunda uyarıda bulundu. Örgüt liderinin açıklamasının yer aldığı video kayıtlarında “İran ile dünya ülkeleri arasındaki alternatif anlaşma ne olabilir?Alternatif, bölgede savaşın başlaması olur” ifadelerine yer verildi. Nasrallah, ayrıca İsrail yönetimi ve İsrail ile işbirliği ve dayanışma içerisinde olan bazı Arap ülkelerini de eleştirdi. Nasrallah “İsrail için bölgede savaşı engelleyecek hiçbir anlaşmaya gerek yoktur. Bazı Arap ülkelerinin İsrail’in yanında yer almaları çok üzücüdür. Ayrıca, ne yazık ki bazı Arap ülkelerinde İsrail Başbakanı Netanyahu’nun konuşmaları dinlenmekte ve ciddiye alınmaktadır. Bu ülkeler Suriye’deki yıkımların ve kan akışının durdurulmasına yönelik her türlü siyasi kararı bir yana itmektedir. Ayrıca, kararlı bir şekilde, İran’ın dünya ülkeleri ile anlaşmasına karşı çıkmaktadırlar” şeklinde konuştu.

 


Katar ve S. Arabistan
Gözlemciler bu suçlamaların Suriye muhalefetini destekleyen, Esad rejimine karşı olan Katar ve Suudi Arabistan’a yönelik olduğunu vurguladılar. Ayrıca, İran ve Hizbullah’ın mevcut Suriye hükümetini desteklediğine dikkat çektiler.