Bakanlık soruşturma başlatmadı. AKP'li başkanın iddiaları boşa düştü

Bakanlık soruşturma başlatmadı. AKP'li başkanın iddiaları boşa düştü
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde AKP İlçe Başkanının 2020 yılında meydana gelen Elazığ Depreminde ilçede toplanan yardım malzemelerinin yerine ulaştırılmadığına dair iddiaları boşa çıktı.

Mustafa TEMİZ - MANİSA / YENİÇAĞ

4 Ocak 2020 tarihinde yaşanan Elazığ depreminin ardından Turgutlu Kaymakamlığı ile Turgutlu Belediyesi iş birliğiyle Turgutlu’da yardım malzemeleri toplanmış ve 2 tır malzeme Elazığ’a sevk edilmişti. Malzemelerin özel bir depoya indirildiğini ve depremzedelere ulaşmadığını iddia eden isimler suç duyurusunda bulunmuş ve konuyla ilgili soruşturma açılmıştı.

Yardımların 2 tırla Elazığ''a sevkinin sağlandığı ancak AFAD merkezine değil, özel bir şahısa ait depoya indirildiğini iddia eden ve günlerce kamuoyunu meşgul eden Turgutlu AKP ilçe Başkanı Serkan Baş "Çetin Akın, Hemşehrilerimizin Yardımseverliğini Suistimal Etmiştir, 24 Ocak tarihinde Elazığ''da yaşanan deprem sonrasında, ülke olarak hep birlikte zor zamanlarda olduğu gibi Elazığ depreminde zarar görenlerin yardıma koşulduğunu belirten AKP Turgutlu İlçe Başkanı Serkan Baş, "Ancak şu günlerde öğrendiğimiz üzere ilçemizde toplanan yardımların Belediye başkanı Çetin Akın tarafından depremzedelere ulaştırılmayarak büyük bir suistimale imza atıldığını öğrenmiş bulunmaktayız" demişti.

İddialarında ağır ithamları da bulunduran Baş " Turgutlulu hemşerilerimizin hiçbir siyasi amaç gütmeden belediye tarafından hazırlanan TIR''lara yüklenen yardımlarının Elazığ ilindeki AFAD Koordinasyon merkezine teslim edilmediği konusunda ciddi bilgilere sahip olduklarını, Kamuoyu tarafından bilindiği üzere İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, ülke genelinde yardımseverler tarafından depremzede vatandaşlarımıza gönderilen yardımları AFAD bünyesinde resmi kanaldan toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının sağlanması, bu konuda herhangi bir kamu kurumunun yada vatandaşların bireysel hareket etmeksizin bir koordinasyon dahilinde yapılmasını emretmiştir. İlçemizde de AKP İlçe Teşkilatı başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlarımızın Kaymakamlığımızın ve Turgutlu Belediyesinin organize ettiği yardım tırlarına malzemeleri teslim etmişlerdir. Burada hiç kimse siyasi bir amaç ve fayda gözetmemiştir. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın tarafından yardım tırlarının deprem bölgesine ulaştırılması ve lojistik işlerinin üstlendiği beyan edilmiştir. Belediye Başkanı Çetin Akın, yardım tırlarının içerisindeki malzemeleri AFAD‘a teslimini değil de Elazığ’da özel bir şahsa ait olan şirketin deposuna malzemelerin teslim edilmesi talimatını vermiştir. Bu yardımların depremzedelere ulaştığı konusunda ciddi şüpheler mevcuttur. Bu yardımlar Elazığ’da kime ait depoya teslim edilmiş, teslim edilen malzemeler sayılmış mıdır? Bu malzemeler depremzedelere eğer teslim edildiyse hangi organizasyon adı altında yada kim tarafından temin edildiğini beyan edilerek dağıtılmıştır. Bu ve benzeri birçok muallak bulunmakla birlikte, aldığımız ve ileriki süreçte beyan edeceğimiz çok ciddi suiistimal ve belirsizlik ortamına dair delillerimiz mevcuttur" demişti.

Turgutlulu vatandaşların yardım malzemeleri Cumhuriyet Halk Partisi adına mı yoksa Turgutlu Halkı adına mı dağıtıldı diye soran İlçe Başkanı Baş, "Turgutlulu vatandaşlarımızın kendilerinden artırarak milli şuur ve bilinçle depremzedelere teslim edilmek üzere Kaymakamlık aracılığıyla gönderdiği ancak Belediye Başkanının talimatıyla giden malzemeler bir CHP milletvekilinin deposuna mı indirilmiştir? Depodan sonra malzemeler ne yapılmıştır? Bu malzemeler dağıtılırken Cumhuriyet Halk Partisi adına mı yoksa Turgutlu Halkı adına mı dağıtılmıştır?  hangi şartlarda teslim edilmiş neden AFAD ekiplerine teslim edilmemiştir? ve akıbeti ne olmuştur?" diye de yetkilileri ve başkan Çetin Akın''ı zan altında bırakacak sözler sarf etmişti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ, BAKAN SOYLU SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ

Yapılan ön incelemeler sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla Çetin Akın’ın ve bahse konu Turgutlu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Gökmen hakkında soruşturma izni verilmemesine karar verildi.

BAŞKAN ÇETİN AKIN BU KONUDA AÇIKLAMA YAPTI: "ÖZÜR BEKLİYORUM"

Verilen kararı meclis salonunda okuyan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın: “Bu iftiraları atanlardan özür bekliyorum, nasıl helalleşiriz bilmiyorum. Bizi karalamaya çalışanlara cevabımız budur “ diyerek Süleyman Soylu imzalı evrakı gösterdi.