İhanet/Hoybun devam ediyor

İhanet/Hoybun devam ediyor

Biz millet olarak ne yaparsak yapalım, asla kendimizi iç ve dış düşmanların fırsat kollamasından kurtaramayacağız. Bu sebeple güçlü bir Türkiye kurmak, inşa etmek, ayakta tutmak zorundayız ama söylediğim gibi düşman peşimizi bırakmıyor.       

Maaşını Türk Milletinin vergilerinden alan, TBMM''nin çatısı altında temsil yetkisine sahip Ermeni kökenli Garo Paylan, "TBMM''nin Ermeni soykırımını tanıması" için teklif verdi.

Yetmedi aynı teklif dilekçesinde Talat Paşa''yı Hitler''le eş değer gösterdi. Acaba Talat Paşa hangi Ermeni''yi fırınlarda yaktırdı?

HDP Milletvekili Garo Paylan ayrıca, "Ermeni soykırımının tanınmasını, sorumluların belirlenmesini; Soykırımda sorumluluğu bulunan kişilerin isimlerinin kamusal alanlardan kaldırılıp, yerlerine soykırıma karşı duran kamu görevlilerinin isimlerinin verilmesini; mağdurlara ve aile üyelerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilmesin" istiyor.

Yani Türkiye''ye Arap ve Afganlardan sonra bir de Ermeni göçü gelsin diyor.

Niye istiyor?

Çünkü herkesin Anadolu toprakları üzerinde bir hedefi var.

Bitmez tükenmez bir kinle kuşaktan kuşağa aktarılıyor. Fırsatını bulur bulmaz da hemen ortaya dökülüyor.

Büyük Ermenistan hayali, önce Van''ın ve Ağrı Dağı çevresinin ele geçirilmesi ve sonrasında diğer bölgelere yayılmasıdır. Bu sebeple geçmişin izlerine bakıldığında 1915 ikinci Van isyanı önemli bir yer tutuyor. Ermeniler orada büyük katliamlar yaptı.

1918''de Erzurum''da yapılan vahşet, -bırakın Hitler''i- tarihin gelmiş geçmiş en büyük kan içiciliğidir. Çoluk çocuk, kadın erkek, yaşlı demeden camilere doldurulup yakılanlar, ırzına geçilenler, bebekleri gözünün önünde öldürülen anaların tarifsiz acılarıyla doludur.

Daha dün çok yakınımızda Karabağ''da bir benzerini, geçmişteki gibi hem de hiç değiştirmeden, tekrarlamadılar mı? Türklerin kapı komşusu bir doktor, 7 yaşındaki bir çocuğun kafasına nasıl çivi çaktığını ve ölümü adım adım izlediğini anlatan kitap yazmadı mı?

Bu sadist toplum ve onun acımasız, kanlı savaş kültürü, aradan yıllar geçse de değişmiyor.

Şimdi gelmiş, Garo Paylan diye biri, bize, Van''ın, Erzurum''un, tüm doğu vilayetlerinin hesabını vermeden kendi hesap kesmeğe kalkıyor.

Hem de HDP''de.

Bize Kürtçülük yapan bir partide.

Samimiyetsizliğin fotoğrafına ve apaçık belgesine bakar mısınız?

Ama HDP''liler haklı.

Çünkü Ermeniler Vanlıları, Ağrılıları, Hakkârilileri kesip biçip doğrarken, Kürt oldukları için kesip biçmedi ki. Türk ve Müslüman kabul ederek kesip biçti. Bu sebepledir ki HDP''den ses çıkmıyor, çıkmayacak da. Ayrıca HOYBUN cemiyetini birlikte kurdular. Daha doğrusu İngilizlerin gayreti ,Fransızların Lübnan''daki desteği ile kuruldu.

Ermeni Taşnak komitası ile isyancı Kürt aşiretlerini bir araya getiren İngiliz istihbaratının amacı, Türkiye''yi içten vurmaktı. Dr. Yaşar Çakmak Hoca''ya göre Ermeni Taşnakçılar ile isyancı Kürtlerin amaçları şuydu:

"1- Ermenilerin Türklere karşı yürüttüğü mücadelede Ermeni kanı ve parası dökülmeyecek.

2- Hınçak ve Ramgavar gibi muhalif fırkaların desteği alınmış olacak.

3- Ermeni davası Kürtler ile kazanılmış olacak. Başka bir ifadeyle Ermeni davası için Kürtler kullanılmış olacak.

4- Kürt-Türk bağının koparılması, "Büyük Ermenistan"ın kurulmasını kolaylaştıracak.

5- Kurulması planlanan "Büyük Ermenistan"ın sınırları içinde kalacak olan Kürtler, Türkler ile yapacakları mücadelede büyük zayiat vererek zayıflamış olacak. Yani Türklerle Kürtler birbirlerine kırdırılmış olacak.

Taşnak komitası, yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı, İngilizlerin getirdiği "Kürtler ile iş birliği yapma teklifini" hemen kabul etmişlerdir."

Garo Paylan, Birinci Dünya Savaşı öncesi başlayan ayrılıkçı politikaları, savaş sırasında gerçekleşen göç (tehcir) sebebiyle gelişen olayları, uluslararası güçlerden aldığı destekle Türkiye''ye, yine Türkiye''nin Meclisi''nde kabul ettirmek istiyor. HDP, Türkiye''nin partisi olamadığı için halen daha HOYBUN şartlarında ilerlemektedir.

Şartlar değişse de ihanet hiç bıkmadan kaldığı yerden devam ediyor.

Yazarın Diğer Yazıları