İkinci canlı bomba Özgür Ünsal değilmiş!

İkinci canlı bomba Özgür Ünsal değilmiş!
Ankara'daki kanlı saldırıda ikinci canlı bomba olduğu iddia edilen Özgür Ünsel'in, canlı bomba tarafından kandırıldığı ve dikkat çekmemek için kullanıldığı iddia edildi.

Kızılay'daki kanlı saldırının sorumlusu olarak medyada haberleri çıkan Özgür Ünsal'ın eylemde kamuflaj amaçlı kullanıldığı üzerinde duruluyor. Saldırıyı üstlenen PKK,  sadece Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Seher Çağla Demir'i sahiplenmesi ve Özgür Ünsal'ın çevresinde apolitik biri olması dikkat çekiyor. 

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, emniyet yetkileleri olayla ilgili yaptığı araştırmalarda ikinci teröristin olmadığı sonucuna vardı. Gelen bilgilere göre Özgür Ünsal'ın, canlı bomba Seher Çağla Demir ile gönül ilişkisi kurduğu hatta annesiyle bile tanıştığı öğrenildi. Sadece uyuşturucu kullanmaktan sabıkası olduğu öğrenilen Ünsal, çevresinde de apolitik biri olarak tanınıyordu.

SALDIRIDAN HABERİ YOK

Olaya yönelik araştırmalardan sonra polis, güçlü bulgular sonrasında, Özgür Ünsal'ın saldırıdan haberdar olmadığı kanaatine vardı. Ancak Seher Çağla Demir'in polisin olası bir şüphesi durumunda ya da kontrollerde, dikkat çekmemek adına kamufle olmak için Özgür Ünsal'ı, yanında bulundurmuş olabileceği belirtildi. Ancak Özgür Ünsal'ın bağlantıları, Seher Çağla Deniz ile ilişkisine yönelik araştırmaların sürdürüldüğü açıklandı. 

Olayı üstlenen terör örgütü PKK'ya bağlı TAK'ın da açıklamasında Özgür Ünsal'ın adının geçmemesi, saldırıyı Seher Çağla Demir ve ona bağlı birimin gerçekleştirdiğini belirtmesi dikkat çekti.