İkizdere'ye 64 baro destek vardı bir tek onlar imza atmadı

İkizdere'ye 64 baro destek vardı bir tek onlar imza atmadı
Rize'nin İkizdere ilçesinde Cengiz Holding tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı 64 baro ortak destek metni hazırladı. Ancak metne olayların yaşandığı il olan Rize Barosu'nun imza atmaması dikkat çekti.

İkizdere'ye 64 baro destek vardı bir tek onlar imza atmadı

Rize''nin İkizdere ilçesinde ağaçların kesilerek taş ocağı yapılmak istenmesine vatandaşların tepkisi devam ediyor. İkizdere''ye hem civar illerden gem de Türkiye''nin çeşitli kentlerinden giden çok sayıda vatandaş, ağaçlara oturarak doğayı korumaya başlamıştı. 

İkizdere''de vatandaşın doğa nöbeti devam ederken, olaylarla ilgili flaş gelişmeler yaşandı. BirGün''den Yaren Çolak''ın haberine göre, Rize İkizdere’de taş ocağına karşı süren eyleme barolar da destek verdi. 64 baro tarafından ortak açıklama yapıldı.

"ÇED SÜRECİ TAMAMLANMADAN İZİN VERİLMESİ HUKUK DIŞI" 

Gösterilerin Anayasal bir hak olduğunun altı çizilen açıklamada, “Bütünsel ve gerçekçi bir ÇED sürecini tam anlamıyla yürütmeden taş ocaklarının açılmasına karar verilmesinin bütünüyle hukuk dışı ve hiçbir biçimde meşru değildir. Bu hukuksuzluğa dair bilgi sahibi olmak, buna karşı çıkmak, bağımsız yargıya erişmek ve etkili bir biçimde kullanabileceğiniz idari mekanizmalara sahip olmak da hakkınız. Ve devlet, bu haklarınızı kullanmanızı güvence altına almakla yükümlüdür" denilmişti.  

RİZE BAROSU İMZA ATMADI

64 baro tarafından yapılan ortak açıklamada Rize Barosu’nun yer almaması ise tepkilere neden oldu. Ekoloji Aktivisti Eren Dağıstanlı sessizliğini koruyan Rize Barosu’na ''Olay Rize’de geçiyor haberiniz olsun'' paylaşımıyla, Avukat Yakup Okumuşoğlu da ''Rize Barosu hiç şaşırtmıyor'' diyerek tepki gösterdi. 

 

İlgili Haberler