İlhami Polat: "Ukrayna, Ankara'dan ucuz"

İlhami Polat: "Ukrayna, Ankara'dan ucuz"
Tarım İş Başkanı, sendikanın Kıbrıs ve Ukrayna dahil 47 yurt dışı gezisi iddiası hakkında, "Bazı şeyler Ankara'dan daha ucuza geliyordu, arkadaşlarımı gezmeye gönderdim" ifadelerini kullandı.

Üye işçilerden alınan aidatlarla yaşayan Türk-İş'e bağlı Tarım-İş Sendikası'nın son dört yılda 47 yurt dışı gezisi düzenleyen, sendikanın Başkanlar Kurulu toplantısının bile Ukrayna'da gerçekleştiren Tarım İş Sendikası Başkanı İlhami Polat, hakkındaki iddialara yanıt verdi.

RS FM'de yayınlanan 'Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle' programına konuk olan Tarım İş Sendikası Başkanı İlhami Polat, sendikaya maliyetinin 550 bin dolar olduğunu vurgulanan gezilerle ilgili sorulara verdiği "Bazı şeyler Ankara'dan daha ucuza geliyordu. Arkadaşlarımı gezmeye gönderdim" gibi yanıtlarla Türkiye'deki sendikacılığın geldiği noktayı gözler önüne serdi.

"EN SON TOPLANTIYI UKRAYNA'DA YAPTIK"

Dört yıllık başkanlığı boyunca altı sefer Kıbrıs'ta başkanlar kurulu toplantısı yaptıklarını söyleyen Polat, toplantıları Türkiye yerine Kıbrıs'ta yapmalarının gerekçelerini ise şöyle açıkladı:

"Bazı hesaplar uygun geliyor, bizim açımızdan da daha iyi oluyor. Bazı şeyler Ankara'da yaptığımızdan daha ucuza geliyor. En son toplantıyı da Ukrayna'da yaptık. Ben katılamadım, yoğundum. Bu yaptığım toplantıdan benim üyemin de delegemin de herkesin haberi var."

"SIKINTILAR VARDI, ARKADAŞLARIMI GEZMEYE GÖNDERDİM"

Tarım İş Sendikası Başkanı Polat, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yaptıkları toplantının nedenini sendika içinde yaşanan sıkıntılar olarak açıklarken, "Arkadaşlarımı gezmeye gönderdim" demekten de çekinmedi:

"9-10 aydır sendika içinde bir sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıdan dolayı arkadaşlarım ve personelim dahil 18 kişi gönderdik. Arkadaşlar dört gün kaldılar, geldiler. Yurtdışı seyahatlerine bizim başka türlü çıktığımız da yok. Arkadaşlarımı gezmeye gönderdim. Bu kadar net; ben hırsızlık yapmadım, yolsuzluk yapmadım"

Tarım İş Başkanı Polat, üye işçilerden alınan aidatlarla yaşamını sürdüren bir kurumun personelini gezmeye göndermesine ilişkin ise, "Ne diyeyim ben şimdi? Toplantı yaptım diyorum, niye toplantı yaptınız diyorsunuz" dedi.