İngiliz basını 'Londra'yı 5 dakika içinde vurabilir' dedi. Rusya'dan dünyaya gözdağı

İngiliz basını 'Londra'yı 5 dakika içinde vurabilir' dedi. Rusya'dan dünyaya gözdağı
Rusya Ukrayna savaşı, Kiev'e yapılan saldırılarla devam ederken, Rusya Savunma Bakanlığı'na ait bir kanaldan yayınlanan zirkon hipersonik füzelerinin görüntüleri endişe yarattı.

 Rusya''dan tehdit gibi bir paylaşım geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin''in ''durdurulamaz'' olarak tanımladığı hipersonik füzelere ait yeni görüntüler yayınlandı.

İngiliz basını bu gelişmeyi ''Rusya, Londra''yı 5 dakika içinde vurabilecek hipersonik nükleer füzenin görüntülerini yayınladı'' başlığı ile okurlarıyla paylaştı.

İngiltere''de gündem oldu

Beyaz Deniz''deki Amiral Gorshkov firkateyninden fırlatılan füzeyi gösteren video, kısa sürede İngiliz basının manşetlerinde yer aldı.

İngiliz The Sun gazetesi haberi ''Rusya, Londra''yı 5 dakika içinde vurabilecek hipersonik nükleer füzenin görüntülerini yayınladı'' başlığı ile okurlarına duyurdu.

Haberde söz konusu füzenin saatte yaklaşık 10 bin kilometre hıza ulaştığı bilgisine yer verildi.

Rusya savunma bakanlığına ait TV Zvezda, ise görüntüleri ''Zirkon hipersonik füzesinin hızı o kadar yüksek ki, düşmen hava savunma sistemi onu zamanında algılayıp engelleyemiyor.'' yorumu ile paylaştı.

HİPERSONİK FÜZE NEDİR?

Ses hızı, havacılık ve uzay mühendisliğinde temel tasarım parametrelerinden biridir.

Hava-uzay aracı, özellikle atmosferin üst katmanlarında ya da uzay ortamında görev yapacaksa, sesten hızlı uçup uçmayacağı, uçacaksa hangi hızlarda uçacağı, tasarımını doğrudan etkiler.

Ses hızında yapılan uçuşa transonik uçuş, sesten hızlı süratlerde yapılan uçuşa ses-üstü ya da süpersonik uçuş denirken, ses hızından en az beş kat yüksek hızlara ise hipersonik denmektedir. Hipersonik hızlarda uçan hava araçlarının tasarım, geliştirme ve testleri, hava-uzay mühendisliğinin en ileri ve karmaşık konularındandır.

İlgili Haberler