Turhan Çömez Merkez Bankası'nın Londra'ya gönderilen altınlarını açıkladı. İngilizler bütün gizli gelişmeleri yazdı

Turhan Çömez Merkez Bankası'nın Londra'ya gönderilen altınlarını açıkladı. İngilizler  bütün gizli gelişmeleri yazdı
Ünlü ekonomi bloğu Zero Hedge, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ekonomik krize çözüm olarak rezerv altınları Londra'ya gönderdiğini öne sürdü. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski doktoru ve eski AKP Milletvekili Turhan Çömez Nurettin Nebati'ye "Neler oluyor?" diye sordu.

Ünlü ekonomi bloğu yazarı Zero Hedge Türkiye hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu. Türkiye ekonomisinin çöktüğü ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası''nın çözüm olarak rezerv altınları Londra''ya gönderdiğini öne sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski doktoru ve eski AKP Milletvekili Turhan Çömez haberi Twitter''da alıntılayarak paylaştı. 

Çömez paylaşımına şu notu düştü:

"Önce Varank: “Çanakkale’de 100 milyar ????lık altın rezervimiz var” dedi.
Şimdi de İngilizler: “Türk ekonomisi çöküyor, TL''deki değer kaybına çözüm olarak rezerv altınlar Londra''ya gönderildi” diyor.
Neler oluyor @NureddinNebati?"

Merkez Bankası''nın 2020''de, Türkiye''den dünyanın en likit altın piyasalarından biri olan Londra''ya altın göndermeye başladığı söylenen haberde 2021 sonunda TCMB''nin İngiltere Merkez Bankası''nda (BOE) 78 ton altın tuttuğu kaydedildi. 

Haberin devamında şu ifadeler kullanıldı:

"Muhtemelen, acil bir satış için Londra''da altın tutmak istiyor. Altının, lirayı savunmak veya uluslararası ödemeler yapmak için FX ile takas edilmesi daha olasıdır.

Türkiye ekonomisi zor durumda. Tüketici fiyat enflasyonu %80''de ve Türk Lirası 14 yıldan kısa bir sürede ABD doları karşısında %90 değer kaybetti. Döviz krizi Türkiye''nin döviz rezervlerini yiyor."
 

İlgili Haberler