‘Hikaye’ rekabeti kızışıyor: Signal’den yeni adım

‘Hikaye’ rekabeti kızışıyor: Signal’den yeni adım
Instagram, Twitter, LinkedIn ve daha birçok platformdan sonra Signal de hikaye özelliği geliştirmeye başladı. İşte ilk bilgiler!

Signal yeni güncelleme yaptı

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Hikaye (Story) özellikli platformlar arasındaki rekabet her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Sosyal medya devi Facebook / yeni adıyla Meta, Ağustos 2016’da rakibi Snapchat’e karşı Instagram Hikayeler özelliğini kullanıma sundu. Şirket bu özelliğin kapsamını genişleterek WhatsApp’a da ‘Durum’ adıyla getirdi.

Hikaye formatını bünyesine katan bir platform da Twitter olmuştu. Sosyal medya şirketi, 2020 yılında 24 saat sonra otomatik kaybolan paylaşımlar yapılabilmesine olanak tanıyan Fleets özelliğini kullanıma sundu, ancak istenilen başarıya ulaşamayınca Ağustos 2021’de kapattı. Şimdi sıra Signal uygulamasında…

Signal, Hikayeler özelliği için düğmeye bastı

XDA Developers’ın haberine göre, popüler mesajlaşma hizmeti Signal kendi Hikayeler özelliğini geliştirmeye başladı. Uygulamanın henüz yayınlanmayan son APK dosyasının kaynak kodlarında tespit edilen bu özellik Instagram, Snapchat ve WhatsApp platformlarında hikaye paylaşmaktan farksız olacak.

Kullanıcılar “Grup” ve “Özel” olmak üzere iki farklı hikaye türünden birini seçebilecekler. İlk seçenek isminden de anlaşılacağı üzere hikayenin belirli bir grupta paylaşılmasını sağlayacak; ikinci seçenek ile hikayeyi belirlediğiniz kişilerin görmesini sağlayabileceksiniz. Bunu Instagram’daki “yakın arkadaşlar” gibi düşünebilirsiniz.

Tıpkı Instagram’da olduğu gibi hikayenizi görenler emoji ile tepki verebilecekler, ayrıca size cevap da yazabilecekler. Ancak bunu istemiyorsanız ayarlardan kapatabileceksiniz. Bir kişi hikayenizi yanıtladığında veya tepki verdiğinde Signal sizi bilgilendirecek. Ayrıca hikayeye metin ve web sitesi bağlantısı da eklenebilecek.

Devre dışı bırakılabilecek

Paylaştığınız hikayeyi kaç kişinin görüntülediğini kontrol edebileceksiniz ve isterseniz belirli kişilerden gizleyebileceksiniz. XDA Developers tarafından aktarılan bilgiye göre Signal, rakiplerinde bulunmayan bir özelliği: hikayeleri tamamen devre dışı bırakmayı da mümkün kılacak. Yani kullanıp kullanmamak tercihe bağlı olacak.

Signal’in yeni özelliği henüz geliştirme aşamasında olduğundan, beta sürümü bile çıkmadı. Bu nedenle hikayelerin çalışma mantığını gösteren bir ekran görüntüsü maalesef yok. Önümüzdeki günlerde şirketten bu konuda resmi bir açıklama gelmesi bekleniyor.