Amazon sahte inceleme yazanların peşine düştü!

Amazon sahte inceleme yazanların peşine düştü!
Günümüzde herhangi bir ürünü satın almak isteyenlerin ilk göz attığı, yapılan incelemeler oluyor. Amazon sahte inceleme yazanlara savaş açtı!

Amazon sahte inceleme oluşturan iki şirkete dava açtı

ShiftDelete - Günümüzde herhangi bir ürünü satın almak isteyenlerin ilk göz attığı, yapılan incelemeler oluyor. Akıllı telefondan bilgisayara, televizyondan saç kurutma makinesine neredeyse her ürün için onlarca farklı inceleme yayınlanıyor. Ancak bazı internet sitelerindeki sahte incelemeler tüketicilerin mağdur olmasına neden oluyor. Amazon sahte inceleme içerikleri ortaya çıkaran iki platformla savaş içerisine girdi.

Ücret karşılığında sahte incelemeler / yorumlar oluşturan AppSally ve Rebatest ile hukuki bir savaş içerisine giren Amazon, her iki platformun üyelerinin Amazon, eBay, Walmart ve Etsy gibi mağazalarda sahte yorumlar yayınlayarak tüketicileri yanlış yönlendirdiğini iddia ediyor ve yasal işlemin amacının her iki şirketi de kapatmak olduğunu belirtiyor.

Amazon sahte inceleme oluşturan iki şirkete dava açtı

Amazon, AppSally‘nin sahte incelemeleri 20 dolar gibi düşük bir fiyata sattığını ve bunları yazmak isteyen kişilere boş kutular göndererek, gerçekçi olması için fotoğraf çektirdiğini iddia ediyor. Rebatest ise ürünler hakkında doğrudan yorum yaptırıyor ve 5 yıldızlı inceleme yazan kişilere ödeme yapıyor.

Amazon bu tarz platform ve kişileri kendisinden uzak tutmak için makine öğrenimi teknolojisini kullandığını belirtiyor. Yalnızca 2020 yılında 200 milyon şüpheli sahte incelemenin Amazon’da yayınlanmasının engellendiği ve her hafta 30 milyondan fazla inceleme aldığını da vurguluyor.

Her iki platformun 900 binden fazla üyeye sahip olduğu, sistemin nasıl çalıştığının tam olarak çözüldüğü ve her ikisinin de kapatılması için bütün yasal yollara başvurulacağı açıkça şekilde ifade ediyor.