Mehmet Ali Aydınlar hakkını helal etsin

Mehmet Ali Aydınlar hakkını helal etsin
Mehmet Ali Aydınlar hakkını helal etsin

Trabzonspor Başkanı, yine çarpıcı açıklamalar yaptı. TV8’de canlı yayında konuşan İbrahim Hacıosmanoğlu, ‘şike sahay

Trabzonspor Başkanı, yine çarpıcı açıklamalar yaptı. TV8’de canlı yayında konuşan İbrahim Hacıosmanoğlu, ‘şike sahaya yansımamıştır’ kararını alan Demirören federasyonunu kınadı. Fenerbahçe’yi Avrupa’ya göndermeyen Aydınlar’dan ise Trabzonlular adına helallik istedi.


Haber: Murat Taşkın


Bordo-mavili kulübün başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yine esti gürledi. Hacıosmanoğlu, şike sürecinin patlak verdiği 3 Temmuz döneminin Futbol Federasyonu Başkanı olan Mehmet Ali Aydınlar’ı överken, Aydınlar’ın istifasının ardından göreve gelen Yıldırım Demirören federasyonununu ise eleştirdi. Başkan Hacıosmanoğlu, bu dönemde alınan ‘Şike sahaya yansımadı’ şeklinde ki kararlara atıfta bulundu. Hacıosmanoğlu, Demirören federasyonundan önce görevde olan Mehmet Ali Aydınlar’dan ise helallik isteyerek, “Bize hakkını helal etsin. Bütün Trabzonluların Aydınlar’dan helallik almaları lazım. Onun döneminden sonra savunmalar verildi ve bütün savcıların kararları çürütüldü. Savunmada bütün deliller kalktı” şeklinde konuştu.

Haksızlığa uğrayan biziz!
Hacıosmanoğlu’nun canlı yayınyada yaptığı, ’61saat.com’dan alınan çarpıcı acıklamaları şöyle: “Şike kararları hakkında açıklama yapan federasyon başkan vekili gidip ’bizim için iyi oldu’demesi ne demek. Bu insanlar konuştukları sözlerinin nereye gittiğine iyi bakması lazım. Türk futbolunun adalet sorunu var. Yön veren makamda olacaksın ve ’Biz’diyeceksin. Biz dediğiniz zaman burada haksızlığa uğrayan Trabzonspor. O zaman biz de siz diye mi bakacağız. Oradan çıktıktan sonra Federasyon Başkan vekilinin Türk kamuoyunu manipüle etme gibi bir görevi mi var?. Ben inanıyorum ki UEFA öyle bir şey söylese onlar takla atarak Türkiye’ye gelir beyan etmezler. Herhalde hizmet ettikleri yandaşlarına Türk kamuoyunu manipüle etmekte mi görevli.

Ahlak sorunu var!
UEFA yalanlamasa manipülasyon devam edecek. Türk futbolunun ahlak ve adalet sorunu var. Sadece sosyal dernek futbol yok. Ama hiç birinin kongrelerinde ben başkan olayım diye yarış yok. Ne zaman bu dernekleri karşılıklı namus gibi görüp temsil edersek bunları çıkar mekanizması olarak görmez şahsi menfaatler peşinde koşmazsak, o zaman Türk futbolu düzelir.” Ankara’da düzenlenecek Çalıştay ile ilgili de konuşan Hacıosmanoğlu, “Ankara’da Çalıştay var. Sporda şiddeti konuşacağız. Şiddeti taraftara bağlamak manası yok.  Eğer kulübü yönetirken milyonlarca doları cebine koyarsan o zaman taraftarda çıkar ortaya sen o kadar yersen onlarda bir şey bekliyor. Onları da tatmin etmezsen sonra fanatizm çıkıyor ortaya” ifadesini kullandı.

Kirliler temizlenmez
Trabzonspor’un UEFA’nın vereceği karara bağlı olmadığının altını çizen Başkan Hacıosmanoğlu, sözlerini “Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Herkesin orda lobisi var bir şeyi var ama haklı olduğumuz davada bizim de girişimlerimiz var. Ama sadece haklı olduğumuz noktada UEFA’nın vereceği karara bağlı değiliz. Bizim de bilgi aldığımız yerler var. Eski başkanlarından yardım istediler ben zamanında söyledim dedim ama bular otel lobisi sandılar. İnsanda biraz ahlak olacak. Türkiye’de yaşananları herkes biliyor. Kirli insanlar kolay kolay temizlenemezler ondan nemalanıyorlar” şeklinde bitirdi.