İşte iPhone 11 hakkında merak ettiğiniz soruların cevabı

İşte iPhone 11 hakkında merak ettiğiniz soruların cevabı
iPhone 13, Türkiye fiyatı ile cep yakıyor. bu nedenle şu sıralar çok araştırılan konulardan biri iPhone 11'in fiyatı ve özellikleri oldu.

ShiftDelete.Net''ten Emre Özdoğan''ın haberine göre; iPhone 13 yakın zamanda tanıtıldı ve Apple Store’daki yerini aldı. Fakat yeni nesil için açıklanan fiyatlar, çoğumuzun gözünü korkutuyor. Buna rağmen güncel bir iPhone sahibi olmak isteyenlerin kafasında “iPhone 11 alınır mı?” soruları oluşturabiliyor. Pek de eski olmayan iPhone 11’in 2021 yılında neler sunabildiğini bu içerikte öğrenebilirsiniz.

2021 YILINDA İPHONE 11 ALINIR MI?

Apple her yıl yeni bir iPhone tanıtıyor. Dolayısıyla her yıl yeni nesil bir cihazla karşılaşıyoruz. Cihazlar yıldan yıla çıktığı için bir önceki neslin eski olduğunu söylemek çok zor. Zira insanlar ortalama 3 yılda bir telefon değiştiriyor ve henüz dün gibi hatırladığımız günlerde tanıtılan cihazların eski olduğunu söylemek zor.

Evet, 2021 yılında fiyatı düşünüldüğünde iPhone 11 alınır. Bu cevabın ardındaki nedenleri alt başlıklarla sıraladık.

YILLARCA GÜNCELLEME ALACAK

Henüz iki yaşında olan iPhone 11 yalnızca iki büyük iOS güncellemesi aldı. Yakın zamanda yayımlanan iOS 15’in, 2016 yılında çıkan iPhone 7’ye bile geldiğini düşünürsek iPhone 11’in uzun bir yolu var. Rahatlıkla söyleyebiliriz ki bu cihaz yıllar boyunca iOS güncellemesi desteği alabilecek. Güncelleme desteği bittikten sonra bile kısa bir süre daha güncel bir deneyim yaşayabileceksiniz.

2019’da çıkan bu cihazın içerisinde Apple A13 çipi bulunuyor, bu çip hala orta segment Android cihazlara fark atan bir güce sahip. Orta-üst segmentte bile iPhone 11’in iyi iş çıkardığını söyleyebiliriz. A13 çipi uygulamalarda sorunsuz deneyim sunmakla birlikte muhtemelen önümüzdeki birkaç yıl oyunlarda da sorun yaşatmayacaktır.

İPHONE 11’İN KAMERASI GAYET İYİ

iPhone 12 ve iPhone 13 ile kamerada büyük yeniliklere tanık olsak da en üst kalite kamera performansına ihtiyacı olmayanlar için iPhone 11 hala iyi iş yapıyor. Eğer telefonunuzla profesyonelce fotoğraf çekmeyi istemiyorsanız iPhone 11’in kamerası sizi memnun edecektir. Aynı şekilde video performansı da 2021 yılında sizi üzmeyecek düzeyde.

TÜRKİYE FİYATI OLDUKÇA UYGUN

iPhone 11’in sonrasında gelen iPhone’ların yurt dışı başlangıç fiyatları pek farklı olmadı. Ancak Türkiye fiyatlarına baktığımızda ciddi farklar görmekteyiz. Bugün iPhone 11 almak istediğinizde Apple Store fiyatı 7.999 TL’den başlıyor. iPhone 12’nin fiyatı ise 10.999 TL’den başlamakta. Daha ucuz olan iPhone 12 mini’nin fiyatı bile iPhone 11’in üzerinde, üstelik mini sürümde ekran daha küçük.

Elbette iPhone 12 ve iPhone 13 ile pek çok şey değişti. iPhone 11 almayı düşünüyorsanız bazı özelliklerden ilerde mahrum kalacağınızı bilmelisiniz. Yine de günlük kullanım için uygun fiyatlı bir iPhone arayanlara, iPhone 11’i öneriyoruz.

Sizce 2021 yılında bu cihazı almak mantıklı mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.