Irak'ın kuzeyinde şehit sayısı 3'e yükseldi

Irak'ın kuzeyinde şehit sayısı 3'e yükseldi
Bölücü terör örgütüne karşı Irak’ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonları devam ediyor. Pençe-Yıldırım Operasyonu kapsamında teröristlerle mücadele devam ederken; tuzaklanan EYP’ye basarak yaralanan bir asker, kaldırıldığı hastanede bu sabah şehit oldu. Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında şehit sayısı 3’e yükseldi.

Irak’ın kuzeyinde Türk ordusunun gerçekleştirdiği Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım harekatında 3 asker şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Yıldırım Operasyonu kapsamında, dün el yapımı patlayıcıya (EYP) basarak yaralanan bir askerin kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olduğunu açıkladı.

IRAK’IN KUZEYİNDEKİ OPERASYONLARDA 3 ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanlığı, şehit olan askerlere ilişkin şu mesajı paylaştı:

“Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz. Pençe-Şimşek, Yıldırım operasyonlarında şehit sayımız 3 olmuştur.”

Şehit olan askerin, Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım olduğu bildirildi. Osmaniye merkeze bağlı Dumlupınar Mahallesi’ndeki baba evine acı haber ulaştırıldı. Yakınları ve komşuları taziye için şehidin baba evine akın ederken, ev ve sokağa Türk bayrakları asıldı.