Irak'ın kuzeyindeki devleti kim kurmuş?

Irak''ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin eski başkanı Mesud Barzani, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi''nin 5 Nisan 1991 tarihli 688 sayılı kararının, yani, Irak''ın kuzeyine Türkiye üzerinden Çekiç Güç gönderilmesinin 30''uncu yıldönümü dolayısıyla düzenlenen online programa katıldı.
Odatv''nin haberine göre Barzani, konuşmasında "Bu vesileyle Başkan Bush''a, Başkan Mitterrand, Mitterrand hanım efendi, Başkan Turgut Özal ve Başbakan John Major''a bu cesur karar ve tutumlarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bu karardan sonra Kürt halkı kendini yönetmeye başladı ve meşru kurumlarını tesis etti, seçim yaparak parlamento ve hükümetini kurdu." dedi!
Böylece Barzani, Irak''ın kuzeyinde devlet kurmasına Turgut Özal''ın da yardımcı olduğunu açıkça beyan etmiş oldu.
***
Biz o dönemde Tercüman gazetesinde, Çekiç Güç daha gelmeden karşı yayın yapmaya çalışırken gazetenin batmasını bekleyen Özal''ın hışmından korkulduğu için engellenmiştik. Yine de bir ay sonra bir İngiliz askeri, Silopi kaymakamını tokatlayınca ve DYP Genel Başkanı Süleyman Demirel de tepki koyunca yayına başlamıştık!
Biz "Çekiç Güç kimin başına inecek?" diye sormuş ve bu güç sayesinde kurulacak devletin, Türkiye''nin güvenliğini tehdit eder duruma getirileceğini belirtmiştik.
O zamanlar, "komplo teorisi" kavramı pek kullanılmıyordu ama basında, sert üslubumuz üzerinden mizah yazarlarını da alet ederek hücum ettiler... ABD''nin, Kuzey Irak''ta bir devlet kurulmasına karşı olduğunu yazarak dalga geçtiler!
***
1991''den itibaren Çekiç Güç yapacağını yaptı. Dönemin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Genelkurmay Başkanı, Çekiç Güç''ün Türkiye''ye davet edilmesi konusunda fikir birliği içinde idiler ve davet ettiler! Sonra da Çekiç Güç''ün görev süresi TBMM kararıyla altışar aylık dönemler halinde uzatıldı. Bütün partiler suça ortak edildi! Aradan 16 yıl geçtikten sonra 2007 yılında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Irak''ın kuzeyindeki yapılanmanın Çekiç Güç marifetiyle kurulduğunu, bu kararın çok büyük bir hata olduğunu söyledi!
Bugün de meselâ aşı politikalarının temelinden yanlış olduğunu, bilimsel itirazlara dayanarak yazıyorum ama bu konuda basında yalnız kaldığımı görüyorum. Neyse ki meslek haysiyetini taşıyan tıp doktoru hocalar var!
Yine haklı çıkmak istemiyorum ama gerçekler, anlayana o kadar açık ki...
 
Irak ve Suriye''yi kim parçaladı?
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD Başkanı Joe Biden''ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine tepki gösterirken Biden''ın Büyük Orta Doğu Projesi''ne odaklandığını belirterek "Bir zamanlar Sayın Cumhurbaşkanı''nın eş başkanlığını kabullendiği bir proje. Bu BOP''un esas adı Büyük İsrail Projesi''dir. Suriye''nin tamamını kendi topraklarına katmak istemektedir. Bizim topraklarımız bölünme noktasındadır. Orta Doğu yeniden şekillenecektir. Türkiye 20 senedir bölgemizde bulunan diğer ülkelerle münasebetlerini dostluk içinde geliştireceğine, Amerika''nın Irak''ı işgaline destek vermiştir. En büyük hatayı yapmıştır." dedi.
***
Türkiye, Suriye''nin ABD ve Avrupa tarafından iç savaşa sürüklenmesine de muhalifleri eğiterek ve donatarak destek vermiştir.
Türkiye''yi yöneten siyasi irade, bu destekle Amerikan güçlerinin, Türkiye''yi Suriye''den de askerî üslerle kuşatmasına, PKK''yı ve onun Suriye uzantısı PYD/YPG''yi silahlandırmasına katkıda bulunmuş olmadı mı? IŞİD''i ABD''nin kurduğunu Trump açıklamıştı! "IŞİD''e kaç, PKK''ya tut" diyerek, terör örgütleriyle örtülü ve açık ittifak yaptılar ve 8 milyon Suriyeliyi, yerleşim yerlerini bombalayarak Türkiye''ye sürdüler. Şimdi pişkince 1915 tehcirinden "soykırım" olarak bahsediyorlar.
Irak ve Suriye''de soykırımı kim yaptı peki?
Bunun için de Türkiye''yi suçlayacaklardır, emin olun!
Bu politikalar, Türkiye''nin millî güvenliğine tehdit oluşturmuyor mu?

Yazarın Diğer Yazıları