İran'da on binler sokaklara döküldü

İran'da on binler sokaklara döküldü
İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin bombalı saldırıda öldürülmesinin ardından halk sokaklara döküldü.

ABD uçaklarının Suriye sınırında düzenlediği operasyonunda ölen Haşdi Şabi mensupları için Bağdat'ta bu sabah düzenlenen cenaze törenine katılanların ABD Büyükelçiliği binası önünde toplanması ardından başlayan gerginlik sürüyor.

İran Devrim Muhafızları komutanı Kasım Süleymani, ABD'nin Bağdat Havalimanı'na gerçekleştirdiği bombalı saldırıda öldürülmesi İranlıları sokağa döktü.

İran Tebriz sokalarında, Kudüs gücü Kasım Süleymani öldürüldükten sonra birçok vatandaş meydanlara çıkarak protestolarda bulundu. Kasım Süleymani'nin doğum yeri Kerman da halk matem gösterilerinde bulunarak intikam sloganları attı. Protestocular, "ABD'ye ölüm. İsrail'e ölüm" sloganlarıyla protestolarına devam ediyor.

İran basında yer alan haberlere, İranlıların yarın büyük bir protesto yürüyüşü düzenleyeceği belirtildi. Tüm Bağdat'ı kapsaması beklenen protesto yürüyüşlerinde gruplar arasında çatışma çıkabileceği de kaydedildi.

İlgili Haberler