İş Birliğinde adaylar neden açıklanamıyor?

İş Birliğinde adaylar neden açıklanamıyor?
İYİ Parti ve CHP arasında devam eden iş birliği görüşmelerindeki gecikmenin nedeni ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre pazarlık süreci CHP Genel Merkezi’ndeki bürokratik aşamalardan dolayı uzuyor. İşte detaylar…

Yeniçağ / Ankara

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için geri sayım sürerken, partiler adaylarını hâlâ belirleyemedi. AK Parti İstanbul adaylarını önceki gün açıklarken, MHP de 402 adayını açıkladı.

Cumhur İttifakı’nda birçok ilde belirsizlikler sürerken İYİ Parti ve CHP arasındaki iş birliği görüşmeleri de yoğun bir şekilde devam ediyor.

İş birliği görüşmelerinde sürecin uzamasıyla ilgili bazı itirazlar ortaya çıkarken, CHP Genel Merkezi’nde sürecin ağır işlediği iddia ediliyor.

ÖNCE GENEL BAŞKAN ONAYINA, ORADAN PARTİ MECLİSİNE

Seçimler için zaman daralırken adayların belirlenme sürecinin hızlanması bekleniyor.

Bu kapsamda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu’na tam yetki verdiği öğrenildi. Aydın ve Dervişoğlu’na verilen yetki sonrasında İYİ Parti pazarlıkları hızlı bir şekilde yürütebiliyor.

Kulislerden edinilen bilgilere göre CHP’deki süreç çok daha farklı işliyor. İş birliği sürecini yürüten genel başkan yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı, İYİ Parti ile yapılan görüşmeleri Kılıçdaroğlu’na iletiyor.

Kılıçdaroğlu’nun vereceği kararın ardından alınacak, verilecek ve desteklenecek ilçeler Parti Meclisi’ne taşınıyor, burada da uzun bir bekleme süresinden sonra çıkan karar İYİ Parti’ye iletiliyor. İYİ Parti ise teklifte değişiklik olursa tekrar değerlendirmeye alıp CHP’li genel başkan yardımcılarına iletiyor.

Bu yöntemin, en düşük nüfuslu belediyelerde bile uzun bir zaman aldığı belirtiliyor.

SÜRECİN HIZLANDIRILMASI GEREKİYOR, ZAMAN KALMADI

İYİ Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre, iş birliği sürecinin bir an önce tamamlanıp seçim çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. Bu noktada CHP’ye pazarlıkların hızlandırılması talebi iletildi.

CHP Genel Merkezi’ndeki sürecin hızlandırılması durumunda, iş birliği yapılacak il ve ilçelerin kısa bir sürede kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

İlgili Haberler