Akşener ve Kılıçdaroğlu iş birliğinde anlaştı

Akşener ve Kılıçdaroğlu iş birliğinde anlaştı
İYİ Parti ve CHP arasındaki iş birliği görüşmeleri kapsamında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu bir araya geldi. Görüşmeden iş birliği kararı çıktı. İşte işbirliği yapılacak iller...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığındaki İYİ Parti heyetinde Cihan Paçacı, Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu yer aldı. Heyeti CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kağan Salıcı ve Seyit Torun aşağıda karşıladı. 

İki lider görüşme sonrası kısa bir açıklama yaptı.

"HEYETLER ANLAŞTILAR"

Akşener, "CHP ve İYİ Parti heyetleri anlaştılar. Biz de iki genel başkan olarak sizlerle bu sonucu paylaşmak için buradayız. Ülkemize hayırlar uğurlar getirsin. Hayırlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyoruz. Güzel bir çalışma oldu" ifadelerini kullanırken Kılıçdaroğlu, "İşbirliği yapmanın zorluklarını bilirsiniz. Bizim gündemimizde Türkiye vardı her zamanki gibi. Güzel bir çalışma oldu. Katkılarından ötürü Akşener'e teşekkür ediyorum. Kış ortamındayız inşallah Türkiye'de bahar olacak" şeklinde konuştu.

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK İLLER
İYİ Parti ile CHP'nin 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde işbirliği yapacakları Büyükşehirler şöyle:

İYİ Parti'ye bırakılan Büyükşehirler
1. Balıkesir
2. Manisa
3. Denizli
4. Kocaeli
5. Konya
6. Kayseri
7. Samsun
8. Trabzon
9. Sakarya
10. Gaziantep

CHP'ye bırakılan Büyükşehirler
1. Ankara
2. Aydın
3. Antalya
4. Muğla
5. Tekirdağ
6. Adana
7. İstanbul
8. İzmir
9. Bursa
10. Hatay
11. Eskişehir

 

GÜN BOYU NELER YAŞANDI?

İYİ Parti temsilcileri Koray Aydın ve Cihan Paçacı CHP Genel Merkezi'ne geldi. Aydın ve Paçacı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile göşürüken CHP temsilcileri Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın odasında bir toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu, Paçacı ve Aydın'ın görüşmesi devam ederken Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı'nın da toplantıya katıldığı öğrenildi.

Toplantı çıkışında konuşan İYİ Parti'li Koray Aydın "Aramızda olan bir takım pürüzlerle ilgili bir takım görüşme yaptık. Akşam da Genel Başkanımız gelip sayın Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Biz bir ön görüşme yaptık genel başkanlar zaten görüşecek" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler