İskilipli Atıf'ın anmasından sonra CHP binasına saldırı

İskilipli Atıf'ın anmasından sonra CHP binasına saldırı
Milli Mücadele döneminde Kurtuluş Savaşı'na karşı faaliyetlerde bulunan İskilipli Atıf, idam edilişinin 95'inci yılında mezarı başında devlet protokolüyle anıldı.

Anma törenine Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Halili İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül katılırken görüntüler tepkilere neden oldu.

CHP Milletvekili Tufan Köse, İskilipli Atıf Hocanın devlet protokolü ile anılmasına tepki gösterirken, bugün Çorum İskilip İlçe binasına kimliği belirsiz kişilerce boyalı saldırı düzenlendi.

Bugün sabah saat 08:00 sıralarında CHP İlçe binasına gelen, bir kişi parti binasının kapısı, sayaçları ve CHP tabelası boyandı. Daha sonra olay yerinden kaçan şahsın, incelenen kamera kayıt görüntüleriyle kimliği tespit edildi.

Köse, tepkinin peşinden bu saldırının gelmiş olmasına dikkat çekti.

İFADESİNDE SUÇUNU KABUL ETTİ 

Çorum’un İskilip İlçesi Cumhuriyet Halk Partisi İlçe binasına boyalı saldırı düzenleyen saldırgan yakalandı.İskilip İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından kamera görüntüleri sonrası yakalanan M. Ö verdiği ifade de suçunu itiraf etti. 

M.Ö  verdiği ifade de CHP’nin siyasi söylemlerinden dolayı böyle bir girişimde bulunduğunu  belirterek, “Şehitlerimizin kanını simgelemek için İskilip CHP İlçe başkanlığı binasına  kırmızı boya sürdüm” dediği öğrenildi. 

 

 

 

İlgili Haberler