İslami bitcoin geliyor adı da bakın ne olacak

İslami bitcoin geliyor adı da bakın ne olacak
Takas işlemlerinde kullanılabilen, tamamen dijital, şifrelenmiş, sanal para birimi olan kripto paraların, geleceğin para birimi olacağı iddia ediliyor. Diyanet, 'Alo Fetva' hattında kripto paraların 'caiz olmadığını' söylerken, Almanya'da Türkiye kökenlilerle bağlantılı olarak 'caizcoin' üretimine ve satışına geçildi.

Sputnik''te yer alan habere göre, Türkiye''de çok fazla yatırımcısı olan kripto para piyasasına ''İslami kripto para birimi'' Caizcoin eklendi. Almanya merkezli Türk kökenli şirket, Caizcoin''i duyurdu.

15 OCAK''TA SATIŞA BAŞLADI

İnternette ''tam güvenlikli İslami blokzincir'' tanıtımıyla ''caizcoin.io'' sitesinden satış yapan ve Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest, Telegram hesaplarından da ulaşılabilen ''İslami'' kripto para, 15 Ocak''ta özel satışa başladı, şubat ayında Avrupa ATV''de reklam yayımlattı ve 16 Mart''tan itibaren kamuya açık satışa geçti.

İnternet sitesinde ''İslami finans kurallarına ve müşterini bil ilkesine uygun olarak tüm dünyadan insanlar arasında para transferi'' sloganıyla sunulan caizcoin için "Mükemmel İslami coin''e yatırım yapın. Merkezsizleştirilmiş finans artık herkes için erişilebilir" çağrısı yapılıyor.

CAİZCOIN NEDİR?

''Şeriat uyumlu kripto para'' olarak nitelendirilen Caizcoin, şu şekilde tanıtılıyor:

* İslami mali standartlara uygundur.

* Silah, tütün, yetişkin (porno) sanayi, alkol veya domuz eti gibi alanlarda aktif şirketlerle işi yoktur.

* İslami finans standartlarına uygun portföyleri ve borsaları kullanır.

* İslami ahlaka uygun kredi sağlar.

* İslami normlara uygun projeleri finanse eder.

* (Devlet direktifleri, hisse senetleri, mülk, fonlar ve diğerlerinden oluşan) Yatırım kataloğuna İslami platformda kolay yatırım sunar.

ZEKATLAR İÇİN ÖDEME TELKİN EDİLİYOR

Vakıf bağışları ve zekatların da caizcon ile ödenmesi telkin ediliyor. ''Tüm kullanıcılar için anonim cüzdanlar'' vaadiyle de yatırımcıya kimliği tanımlanmadan tüm dünyada sorunsuz ödeme için kripto cüzdanlar sunuluyor.

KRİPTO PARA PİYASASINDA İŞLEM YAPMAK CAİZ Mİ?

Bitcoin caiz mi sorusuna Alo Fetva''dan önce Diyanet İşleri Başkanlığı cevap verdi. Diyanet''in kripto para açıklamasında yer alan bilgiye göre, başta bitcoin olmak üzere ve benzeri dijital/kripto paraların alım satımının dinen uygun olmadığını açıklanmıştı. Diyanet''ten yapılan açıklamaya göre kripto para / bitcoin günah mıdır sorusuna "Kullanıcılar arasında değişim ya da kıymet ölçüsü olarak genel kabul gören, kaynağı itibariyle kullanıcılara güven veren her türlü paranın kullanımı caizdir." denildi.

İlgili Haberler