Isparta milletvekili, İyi partili Aylin Cesur ‘Enerji Bakanı telefonuma çıkmadı’

Isparta milletvekili, İyi partili Aylin Cesur ‘Enerji Bakanı telefonuma çıkmadı’
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, elektrik kesintisinin ardından Isparta’nın “afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini” belirterek, “Vatandaş özelleşmiş CK Elektrik ile baş başa bırakılmamalı. Mağduriyeti tazmin etmeli.  Arada devlet olmalı. Daha sonra devlet bu tazminatı onlardan almalı dedik” diye konuştu.

ANKA''nın haberine göre; İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta’daki elektrik kesintileriyle ilgili gözlemlerini ANKA Haber Ajansı’na anlattı. Sahada yurttaşların sorunlarını yerinde inceleyen Cesur, yetkililerin yaşananları afet olarak görmediğini belirterek, “Bugün beşinci gün ama hala Isparta’da elektrik yok. Elektriğin tam olarak verildiğini söylemelerine rağmen hala Yakaören, Sorguncak, Merkez’de bir takım mahallelerde, IYAŞ’ın arkasından Fatih Mahallesi’ne kadar giden yerde, yine Kulönü merkez mahallesinde, Gelendost’un bazı bölgelerinde hala elektrik yok. Gençali’de halen elektrik yok. Garip Köyünde elektrik yok” dedi.

Cesur, 188 köy ve 113 bin hanenin elektriğinin bu “afette” kesildiğini aktararak, şöyle konuştu:

“Beş gün boyunca bu hadiseyi afet olarak kabul etmeyip, hatta belediye başkanı tarafından yapılan açıklamada ‘Çok basit kar yağdı, bereket geldi’. İnsanlar evlerinde donarken, oksijen cihazlarıyla oksijensiz kalan hastalar bize ulaşırken, bebekli insanlar tüpleri yakarak bebeklerini ısıtmaya çalışırken, karantinada koronavirüs tedavisi gören hastalar başka yere gidemeyip, evde karantinadayken zatürreye maruz kalırken, ‘Bu berekettir, biz bundan memnunuz’ diyen ve olayı küçük göstermeye çalışan bir belediyecilik anlayışıyla karşı karşıya kaldık.”

“ENERJİ BAKANI TELEFONUMA ÇIKMADI”

Cesur, Isparta Valiliği’nin “Köy yollarını açtık” açıklamasına karşın yurttaşların halen kendilerinden yollarının açılması için yardım istediğini vurguladı. Cesur, elektrik dağıtım şirketiyle de görüştüğünü ve “Teknik donanımımız var, her şeyimiz var” yanıtı aldığını aktararak, “Peki her şeyiniz var ama elektrik yok Isparta’da ne olacak? Valilik, belediye anlamında yetkililerin bu işi ciddiye almadığını görünce Enerji Bakanı’nı arama ihtiyacı duydum. Sayın Fatih Dönmez’i aramama rağmen yurt dışında olduğu ve diğer gerekçelerle telefonuma çıkmadı. Cuma günü bütün gün boyunca aradım ve böyle olunca konuyu hem sosyal medya hem ulusal basına taşıdık” dedi.

Yaşanan mağduriyeti önergelerle TBMM gündemine de taşıdıklarını anlatan Cesur şunları söyledi:

“Burası afet bölgesi ilan edilmeli. Vatandaş özelleşmiş CK Elektrik ile baş başa bırakılmamalı. Mağduriyeti tazmin etmeli.  Arada devlet olmalı. Daha sonra devlet bu tazminatı onlardan almalı dedik… Vatandaşlarımız tarafından konu sahiplenilince ertesi gün Sayın Bakan Isparta’ya geldi. Isparta’ya bakanın gelmesiyle beraber belediye başkanımızın talihsiz bir açıklaması daha oldu. Kendisi dedi ki ‘Aslında çok büyük bir olay yok ama bakın koskoca bakan kalkmış, Isparta’ya gelmiş’. AK Partili Meclis Başkanvekili (Süreyya Sadi Bilgiç) ise ‘Afet var’ diyordu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda burayı afet bölgesi ilan etmediler.”

Cesur kriz durumlarında muhalefet milletvekillerinin dışarıda tutulmasını eleştirerek, “Vatandaş için görev yaparken yok sayılıyoruz” dedi.

AKP’li yetkililerin olayı hafife aldığını, Isparta’nın Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in memleketi olduğunu belirten Aylin Cesur, “Isparta halkını böyle durumlarda mağdur etmek hiçbir kurumun başındaki yetkililere yakışmaz. Isparta halkının mağduriyeti görülmeli” diyerek sözlerini tamamladı.

 

İlgili Haberler