Spiker yarışı anlattı izleyenler gülmekten bayıldı

Spiker yarışı anlattı izleyenler gülmekten bayıldı
İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1997 yılında koşulan 2. İnönü koşusunu TV'den anlatan Ali Kayakıt, büyük fark atarak önde giden atı unutup 2 ve 3'üncülük mücadelesi yapan atları birincilik mücadelesi yaparcasına anlatması yeniden gündem  oldu ve seyredenleri güldürdü.

1997 yılının 14 Ağustos tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromu''nda 2. İnönü koşusuna 5 at katıldı. 1200 metre çimde koşulan yarışta 1 numara Adalım 2 numarada Boat Race, 3 numarada Robi, 4 numarada Sampacino ve 5 numarada da Tamontana start aldı. 

Yarışın başlamasıyla birlikte çok iyi bir çıkış yapan  5 numaralı Tamontana yağmur nedeniyle ağırlaşan zemine rağmen rakiplerine fark atarak yarışı önde götürmeye başladı.

Tay TV''den yarışı anlatan ünlü sunucu Ali Kayakıt, bir anlık dalgınlığının kurbanı oldu. Önde giden 5 numaralı Tamontana adlı unutan sunucu, bir ara Tamontana''yı önde olmasına rağmen 15 boy geride gösterdi. 2 ve 3''üncülük mücadelesi yapan 2 numara Boat Race ve  4 numarada Sampa Cino''yu birincilik mücadelesi yaparmış gibi anlattı.

Hatasını son 100 metre kala fark eden Ali Kayakıt, yarışa sanki ışınlanarak oraya gelmiş olan ve 5 numaralı Tamontana''yı hayalinde en iç kulvardan getirtti. Kayakıt o anları anlatırken, Tamontana bir kaç metre sonra yarışı bitirmişti.

İşte Ali Kayakıt ağzından dökülen o cümleler "İç kulvarda 4 numaralı Sampacino bir boyun farkı kadar dışında 2 numaralı Boat Race başbaşa. Son 600''ü geçiyorlar. Evet bunlarında 15 boy kadar gerilerinde de 5 numaralı Tamontana. 

Pistin çamur oluşundan dolayı atlar dışarı doğru savruluyorlar. Orta kulvarda 4 numaralı Sampacino dışanda 2 numaralı Boat Race arasındaki birincilik mücadelesi kıyasıya devam ediyor. 

Dış kulvardan 2 numaralı Boat Race hakim olmaya çalışıyor. Ama orta kulvardan , 4 numaralı Sampa Cino yeniden geliyor. 2 tay başbaşa son 200''e doğru geliyorlar. Dış kulvardan 2 numaralı Boat Race az da olsa Sampacino''ya hakim oluyor. Yarım boy farkla en iç kulvardan da 5 numaralı  Tamontana geliyor. 

Son 100 geçiliyor. Dış kulvardan 2 numaralı Boat Race iç kulvardan 5 numaralı Tamontana geliyor. Koşunun liderliği alıyor ve 2. İnönü koşusunu Sayın Neriman Yüksel''in 5 numaralı Tamontana isimli tayı kazanıyor. 2''nci Boat Race 4 numaralı Sampacino 3''üncü 3 numaları Robi 4''üncu oluyor.  

İlgili Haberler