Hazır giyimcilerimiz Tahran’da fuar açtı

Hazır giyimcilerimiz Tahran’da fuar açtı
Türkİye hazır giyim ve tekstil sektöründen 64 firma, İran’ın başkentinde açılan fuarda en son kreasyonlarını teşhir ediyor. Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin, İran’la ilişkilerin ticari alanda da hız kazandığını belirterek Türkiye’ye özel fuarın bu hızın bir tezahürü olduğunu ifade etti.

Hazır giyimcilerimiz Tahran Fuarı’nda

Türkiye hazır giyim ve tekstil sektöründen 64 firma, İran’ın başkentinde açılan fuarda en son kreasyonlarını teşhir ediyor. Birbirinden kaliteli ürünlerimize İranlılar büyük ilgi gösteriyor.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından düzenlenen “Türk Hazır Giyim ve Konfeksiyon Fuarı” , İran’ın başkenti Tahran’da açıldı. Tahran Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki fuarın açılışına, Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, İTO Genel Sekreteri Ömer Bal, İran Ticaret Odası Uluslararası İlişkiler Müdür Yardımcısı Ali Ekber Ferazi, Tahran Uluslararası Fuar Merkezi Başkan Yardımcısı Muhammed Cevad Ganberi, İTO Meclis üyeleri Mustafa Balkuv ve Şenol Aras ile Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca’nın katıldı.

Çin malından bıkmışlar
Açılışın ardından fuardaki standları gezen Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin ile İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, firma sahipleriyle sohbet etti.  İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, fuara gösterilen yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Fuara müthiş ilgi ve alaka var. Türk ürünlerinin kaliteleri İranlılar tarafından takdir ediliyor, beğeniliyor. Belki; kalitesiz Çin ürünlerinin piyasaya bu kadar girmesi, bizim ürünlerimizin kalite olarak ön plana çıkmalarına sebep oluyor ve tercih sebebi oluyor” dedi.

64 firma katılıyor
Fuara Türkiye hazır giyim ve tekstil sektöründen 64 firmanın katıldığını aktaran Dursun Topçu, “64 firmamız var. Ancak biz 100 firmadan aşağı olmasını beklemiyorduk, bu nedenle biraz mutsuzuz diyebilirim. Katılan firma sayısının daha fazla olması gerektiği kanaatindeydik. Türkiye’nin kuzeyindeki ülkelerde Rusya’da ve Irak’ta olan sıkıntılar maalesef tekstil üreticilerimiz biraz etkilemiş durumda. Ama biz onlara yeni pazarlar açmak istiyoruz bugün bunun için buradayız” diye konuştu.

Karşılıklı üretim şart
İTO’nun İran’da ilk kez fuar düzenlediğini aktaran Dursun Topçu, yılda yaklaşık 25 civarında farklı fuarlarla üyelerini ve kendi başına başka ülkelerdeki pazarları araştırma kapasitesi olmayan birçok firmayı bu faaliyete kattıklarını anlattı. İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, iki ülke liderlerinin 2015 yılı sonu için belirlenen 30 milyar dolarlık ticaret hacmine, ancak bu tip fuarlar düzenleyerek ulaşmanın mümkün olabileceğini belirterek, “Bu hedefe ulaşmak için karşılıklı görüşmeler ve işbirliklerinin, hatta karşılıklı üretimin olması lazım. Bu ticaret hacmi ancak bu şekilde sağlanır. Bugün burada düzenlediğimiz hazır giyim ve tekstil fuarı gibi ev eşyaları mobilya ve birçok farklı alanlar var benzeri faaliyetin bütün sektörlerde olması lazım” şeklinde konuştu.