'ABD askerleri Hatay'da' iddiası

'ABD askerleri Hatay'da' iddiası
'ABD askerleri Hatay'da' iddiası

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, TSK’nın Suriye sınırına yığınak yapmayı sürdürdüğünü açıklarken, bölgede ABD askerl

Haber: Fatih Erboz


CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, TSK’nın Suriye sınırına yığınak yapmayı sürdürdüğünü açıklarken, bölgede ABD askerlerinin de görüldüğünü öne sürdü. Eryılmaz, “Sınıra sevkıyat yapılıyor. Yüzlerce araç bir hafta içerisinde konuşlandırıldı. Radar araçları ve radar sistemleri nakledildi. ABD askeri var mı diye sorduk, yetkililer hayır demedi. Köy muhtarlarına ve köylülere sorduk vatandaşlarla sohbet ettik. Buradan ABD’li askerler geçti dediler” dedi. Refik Eryılmaz, inceleme için gittikleri Kel Dağı’nda konuşlu üsse alınmadıklarını anımsattı. Vatandaşların üste görev yapan çok sayıda ABD askeri gördüklerini anlattıklarını ifade eden Eryılmaz, şunları söyledi: “Üsse giremedik. Bunun nedeni uydu sistemlerini yerleştiriyorlarmış. Orada bizim görmek istemediğimiz şeyler vardı. Kel Dağı, Suriye’yi de Akdeniz’i de, Türkiye’yi de çok hakim bir noktadan gözlemliyor. Kel Dağı’nın yabancıların kontrolünde olması Türkiye’yi gelecekte büyük sıkıntılara sokacaktır. Stratejik bir üs. Burayı aldık peşkeş çektik. Burayı ABD’ye, NATO’ya tahsis ediyorsun da bunu neden TBMM’ye getirmiyorsun, onay çıkarmıyorsun. Böyle bir onay yok. Anayasa suçu işliyorlar. Ayrıca fotoğraflarda envanteri olmayan araçlar da görülüyor. Askeri araçlar. Bize oraya girenlerin ABD’li ve yabancı oldukları söylendi.”

Kenti yıprattılar
Hatay’da halkın hükümetin 2 yıldır izlediği Suriye politikasından yorulduğunu ifade eden Eryılmaz, olayların mezhep ayrılığından çıkmadığını söyledi. Eryılmaz, “Hatay’ı yıprattılar. Bir hükümet, vatandaşına bu kadar eziyet ve baskı yapamaz. Suriye politikasından dolayı ihracat yapılamıyor, turizmci perişan. Bu insanların üzerine bir de kolluk kuvvetiyle gideceksin, ondan sonra çıkıp mezhepsel sorun diyeceksiniz, böyle bir şey yok” diye konuştu.