İşte Atatürk'ün o sözü!

İşte Atatürk'ün o sözü!
Türkiye Büyük Millet Meclisi 100 yaşında!

ewoeoc7waai5bct.jpg

Düşman işgali altındaki Anadolu ve Rumeli topraklarında, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı başlatacak ve Cumhuriyet’e giden yolda önemli adımlar atılmasını sağlayacak Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) 100 yıl önce 23 Nisan’da açıldı. Kurtuluş Savaşı’nın tüm kararları bu çatı altında alındı. TBMM’nin açılışı, kurtuluş mücadelesinin en önemli safhalarından birisi oldu. Cumhuriyet’e giden zorlu süreçte en kritik kararlar bu çatı altında alındı.

23 Nisan, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir. İşte böyle çetin bir mücadele sürecinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milletini birbirine kenetleyen o sözünü bir kez daha hafızalarda tazelendi:

Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.