Burası icra müdürlüğünün önü: Kimse yalan söylemesin

Burası icra müdürlüğünün önü: Kimse yalan söylemesin
Korona virüs salgını sonrası başlayan normalleşme takvimi ile birlikte icra ve iflas takipleri yeniden başladı. Ankara’da çekilen bir görüntü, salgın sonrası vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıların boyutunu gösteriyor.

Korona virüs salgını sonrası alınan ekonomi tedbirleri kapsamında yer alan icra ve iflas takiplerinin durdurulmasının sona ermesi ile birlikte vatandaşlar icra mahkemeleri ve icra müdürlüklerine akın etti. Ankara’da çekilen görüntülerde vatandaşların icra müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.

Ortaya çıkan görüntülerde icra müdürlüğü önündeki kuyruğun yüzlerce metreye ulaştığı görülürken, kuyrukta yer alan vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymadığı görüldü.

İcra avukatları, normalleşme ile birlikte icra ve iflas işlemlerinde büyük artış yaşandığını belirtiyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, daha önce yaptığı açıklamada icra dairelerinde bekleyen 20 milyon icra dosyasının koronavirüs sonrasında 30 milyona ulaşabileceği uyarısında bulunmuştu. Kuşoğlu, “Çalışmalar ekonominin yıl bazında en az eksi 5 oranında küçüleceğini gösteriyor. İkinci çeyrekte yüzde 25 civarında bir küçülme söz konusu olacak. Bu rakamlar bize 20 milyon icra dosyasının artacağını gösteriyor” demişti.