İstifası istenen Balıkesir'in AKP'li Belediye Başkanı'ndan açıklama

İstifası istenen Balıkesir'in AKP'li Belediye Başkanı'ndan açıklama
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, belediye başkanlığından istifasına ilişkin "Pazartesi günü açıklama yapacağız, kararımızı açıklayacağız. O zaman basın, kamuoyu kararımızı öğrenmiş olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok kez istifasını istediği Uğur, Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına katılmak üzere geldiği Belediye Toplantı Salonu'nun girişinde bir basın mensubunun "İstifayla ilgili bir açıklama var mı?" sorusuna, "Açıklama var efendim, pazartesi günü saat 17.00'de açıklama yapacağız, kararımızı açıklayacağız. O zaman basın, kamuoyu kararımızı öğrenmiş olacak" cevabını verdi.

Daha önce Uğur'un pazartesi günü görevini bırakacağı öne sürülmüş ancak belediye başkanının danışmanları tarafından bu iddia yalanlanmıştı.

KİMLER İSTİFA ETTİ?

Erdoğan'ın "İstifa etmezlerse sonuçları ağır olur" ifadesinin ardından istifaları istenen 6 belediye başkanından 4'ü görevini bıraktı, 1'i de koltuğunu cumartesi günü bırakacağını açıkladı.

İstifa eden belediye başkanları şöyle:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş,

Niğde Belediye Başkanlı Faruk Akdoğan, 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Erdoğan ile yaptığı sürpriz görüşmenin ardından yaptığı açıklamada görevini cumartesi günü bırakacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler