İstinye Üniversitesi'nin öğrencileri yapılan zamma isyan etti

İstinye Üniversitesi'nin öğrencileri yapılan zamma isyan etti
Eğitim-öğretim yılı ortasında yüzde 35’e kadar varan zamlarla karşılaşan İstinye Üniversitesi öğrencileri okul önünde bir araya geldi. Yüzde 35'lere kadar yapılan zamlar büyük tepkilere neden olurken, öğrenciler, zamların geri çekilmesi talebinde bulundu.

Salgında bu yapılır mı

BirGün''den Meral Danyıldız''ın haberine göre, İstinye Üniversitesi''nin okul ücretlerine yüzde 35 zam yapması, öğrenciler tarafından büyük tepkiyle karşılandı, Kimi öğrenciler, okulu bırakma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

ZAMLARIN GERİ ÇEKİLMESİNİ TALEP ETTİLER

Zamların geri çekilmesi talebinde bulunmak için okul önünde toplanan gençler zamların geri çekilmesi talebinde bulundu. Tek tek durumlarını anlatan öğrenciler, yeni fiyatlandırmaları özellikle bu pandemi döneminde karşılayamayacaklarını söyledi.

"20 BİN NASIL BİRDEN 28 BİN LİRA OLDU"

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden Buse Kurkut “Bütün dünyanın zorluk çektiği bu pandemi sürecinde zaten mevcut ücreti öderken bile zorlanıyoruz. Üzerine yüzde 35’lik zamlar yapılıyor. 20 bin liraya kadar çıkan zamlar da var. Özellikle tıp fakültelerinde, yabancı öğrencilerde zam çok yüksek. Sınavları mı düşünelim, parayı mı düşünelim bilemiyoruz. 20 bin nasıl birden 28 bin lira ücret olabildi?” diye sordu.

"BEN ZATEN PARAYI ÖDEYEMİYORUM"

Sağlık Bilimleri Fakültesi’den Kübra Atmaca ise çalıştığı halde ücreti ödeyemeyecek noktaya geldiğinin altını çizdi. Özellikle pandemi dolayısıyla ekonomik olarak geçen seneden daha kötü durumda olduklarını belirten Atmaca, “Sesimizi duyun. Bu ülkenin geleceğiyiz. Bize sahip çıkılması gerekiyor. Sınavım olduğu halde buraya geldim. Ben zaten parayı ödeyemiyorum. Bu durumda hiç ödeyemem” ifadelerini kullandı.

Türkmen bir öğrenci de 2 bin 250 dolar ödediğinin altını çizdi ve ekledi:

“En son baktığımda 2 bin 700 dolar olmuştu. Biz yabancı öğrenciler olarak zaten burada çalışarak ödememizi yapıyoruz. Çünkü ailemizden bize gelecek para yok. Orada da durum kötü. Burada tek başıma yaşıyorum. Günlük işlerde çalışarak geçim sağlıyorum. Tüm yabancı öğrenciler benim yaşadığımı yaşıyor.”