Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Sabahattin ÖNKİBAR

Sabahattin ÖNKİBAR

İttifak yarası ve özlenen Kılıçdaroğlu !

DTP ile seçim ittifakı yokmuş!
Kılıçdaroğlu öyle söylüyor...
İyi de bu açıklamayı günlerce geciktirmek neden?
DTP Eşbaşkanı Selahattin Demirartaş iddiayı gündeme getirdiği an niçin anında tepki verilmedi!
Peki olan ne midir?
Toplumun kafası karıştırılmıştır!
Keza Tayyip Erdoğan’a sataşma ve şov imkanı verilmiştir!
Ama en önemlisi imajda vurgun yenmiştir!
CHP ’ye oy vermeyi düşünen ama tereddütleri olan merkez eğilimli seçmenin zihni allak bullak edilmiştir!
Ama Kürt seçmende sempati yaratıldı falan demeyin, öyle bir şey yok, bir laf ve tavırla sempati yaratılabilseydi Kılıçdaroğlu’nun PKK’ya af söylemi oy getirirdi!
Daha önce yazdık, Kemal Bey için yapacaklarından ziyade yapmayacakları önemli!
Din ve PKK Türkiye için hassas konulardır ve seçmende karşılığı vardır, dolayısı ile çok ama çok dikkatli olmak gerekiyor.
Kılıçdaroğlu yeni CHP imajı adına bu mayınlı sahalarda gezinmemelidir!
Toplumun özlediği Kemal Kılıçdaroğlu aslında önceki gün Meclis’te  kürsüdeydi!
Çok ama çok güzel şeyler söyledi!
Cami üzerinden yapılan hırsızlıkları belgeleriyle afişe etmesi şanına yakışan kalitedeydi!
Kurmaylarını uyarıyorum, Kılıçdaroğlu dürüstlük bağlamında çok iyi bir malzeme ve hatta marka ama yeterince değerlendirilmiyor!
Adı dürüstlükle özdeş olmuş birinin bu tarafını öne çıkarmayıp BDP ile ittifak gibi mayınlı araziye sokmak sadece cehaletin tezahürü olamaz!
Yeni ve farklı bir şey yapayım derken  “Muhammed ile Mark bizim referansımız olamaz”  diyen Cem Boyner’in durumuna düşülmemelidir.
Seçim sathı mailine girilirken Kılıçdaroğlu’nun yapması gereken en önemli şey Türkiye’nin siyasi realitelerini bilmeyen etrafındaki halkayı dağıtmak olmalıdır.
Biz Kılıçdaroğlu başarılı olsun istiyoruz, zira AKP’yi iktidardan indirmenin yolu buradan geçiyor.
Ancak bugün kime sorsanız AKP’nin üçüncü kez tek başına iktidara yürüdüğünü duyarsınız ki, bu algıyı ters çevirmenin yolu BDP’ye yakın görünmekten geçmiyor!
Öyle bir şey olmadı demeyin, Suheyl Batum’un söyledikleri ortada, keza bazı parti meclisi üyelerinin ifadelerini TV’lerden bütün Türkiye duydu!
Keza Eşber Yağmurdereli ve Fikri Sağlar gibiler CHP’ye oy getirmez götürür, Kemal Bey’in bunu fark etmesi gerekiyor!
CHP’nin eksiği solculuk ve Kürtçülük değil, AKP’ye karşı iktidar seçeneğini yaratamaması, toplumun bütününe  “bu kadro Türkiye’yi yönetir” güvenini verememesi, alternatif politikalarını koyamaması,  “din ile asla problemi yok” kanaatini pekiştirememesi ve AKP ile dişe diş bir muhalefet yapamamasıdır... Kemal Bey bize göre bu alanlarda yoğunlaşmalıdır!

 

AYRICA DA OTELCİ!
Müteahhit Çiller ve 50 milyarlık dava !

Dün Milliyet dahil pek çok gazetenin birinci sayfasında Çiller ailesinin müteahhitliğe başladığı ve Kilyos civarında villa inşa ettiği  haberi vardı... Bu sütunu izleyenler bilir, bu haber bu sütunda 3 ay önce yazılmış ve  Çillerler ise,  “Yok öyle bir şey” demişti. Dahası bu habere istinaden Çiller ailesi tarafından şahsıma 50 milyarlık tazminat davası açılmıştı... Şimdi soruyorum; Çillerler  aynı davaları diğer gazetelere de açacaklar mı? Davada amaç beni yıldırmak ve hakkında yazmamı engellemekti ama bizim yazdıklarımız  yalan değil ki!.. Soruyorum; bunu yapan birine ülke yönetimi teslim edilebilir mi? Vallahi Tayyip Erdoğan bu Çiller’den bin kere daha  ehvendir... Bu arada Çiller’in bütün bu seyrinde AKP ile paralelliği var, zira görüyorsunuz Tansu Hanımın eski bir Başbakan olarak bir kez olsun AKP’yi eleştirdiğini duyan gören oldu mu?.. Son bir haber daha... Ey gazeteler, Çillerler sadece müteahhit değil aynı zamanda otelci oldular. Tepebaşı’nda üç ayrı otelleri faaliyette, bu haberi atlamayın!


BU DÖNÜŞTÜRMEDİR
Yargıtay’ı fetih harekatı !

Çocuktan al haberi demişler ya, şimdi de bazı haberleri yandaş medya’dan alıyoruz. Neymiş efendim, Yargıtay’da çok dosya varmış da, acil yeni daireler kurulması gerekiyormuş!... Günaydın... 9 yıldır neredeydiniz de şimdi bunu hatırladınız.. Tamam Yargıtay’da yükün olduğu vakıa ancak bunu niye şimdi hatırladınız!... Altını çizerek yazıyorum, bu haberler ve Başbakan’ın dün Lübnan’a giderken söyledikleri ele geçirilemeyen Yargıtay’ın fethi için harekete geçildiğini gözler önüne seriyor... Göreceksiniz bunlar Yargıtay’a üye seçme metodunu da Meclis’te bir gün içinde değiştirirler. Görüyorsunuz harekat topyekündur ve bunun adı sadece rövanş değil, dönüştürmedir!

 

BİRKAÇ MADDE İLE
Öcalan-Baydemir kavgasında bilinmeyenler!

1) Öcalan, ABD ile AB’ın Osman Baydemir’i demokratik Kürt hareketinin liderliğine hazırladığını düşünüyor .
2) Öcalan, Baydemir’in  “Silahı bırakalım, artık silahlı mücadelenin devri ve önemi bitmiştir” demesini devletle yaptığı müzakerede kendi pazarlık gücünü düşürmesi olarak görüyor ve ona isyan ediyor.
3) Öcalan devlet ve dolayısı ile AKP ile yaptığı  müzakereyi kendi özgürlüğü eksenine oturttuğu için Baydemir gibi potansiyel alternatifleri yok ediyor ve karşı tarafı kendine mahkum etmek istiyor.
4) Öcalan, Baydemir’in Barzani ve Talabani ile yakın ilişkiler kurmasına ve onlar tarafından istenmesine de set oluyor!

Yazarın Diğer Yazıları