İYİ Parti Diyanet'in raporunu Meclis'e taşıdı

İYİ Parti Diyanet'in raporunu Meclis'e taşıdı
İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı 2018 yılı Faaliyet Raporunda bazı camilerin "illegal yapılar" tarafından işgale uğrayabileceğinden bahsedilmesine yönelik soru önergesi verdi.

YENİÇAĞ / İSTANBUL

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 2018 yılı Faaliyet Raporu hakkında TBMM’ye soru önergesi verdi.

İbrahim Halil Oral, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için TBMM’ye verdiği soru önergesinde şu soruları sordu:

1- Ülke genelinde inşa edilen ancak kadro verilemeyen camileri işgal etme olasılığı bulunan “illegal yapılar” nelerdir? Bu illegal yapılarla alakalı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir raporu var mıdır?

2- Söz konusu “illegal yapılar” bu güne kadar kaç camimizi işgal etmiştir?

3- Söz konusu “illegal yapılar” dini hayatı ve toplumsal güvenliği bu kadar tehdit eder konumda ise gerekli önlemler alınmış mıdır? Buralara çözüm olarak görülen din görevlisi atamaları yapılacak mıdır?

4- Diyanet İşleri Başkanlığı FETÖ ve DEAŞ gibi örgütlere karşı dini aydınlanmayı sağlama amacıyla mevcut personeliyle yeterli faaliyet yapamamakta mıdır? Yapılamıyorsa milli güvenliğimizi tehdit eden bu örgütlere karşı neden gerekli önlemler alınmamaktadır?

5- Diyanet İşleri Başkanlığı İlahiyat Fakültesi mezunu istihdamını artıracak mıdır? Artıracaksa bütçesi buna uygun mudur? Mevcut personelin daha etkin kullanımı ile bu sorunu çözmek memnun mudur?

DİYANET'İN 2018 YILI FAALİYET RAPORU

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 28 Şubat 2019’da yayınlanan “2018 Yılı Faaliyet Raporu”nda Bulunan Öneri ve Tedbirler başlığında şu ifadelere yer veriliyor:

“Ülke genelinde yeni inşa edilen ve henüz kadro verilmeyen cami ve mescitlerin illegal yapılar tarafından işgalinin önlenmesi ve din hizmetlerinin devlet güvencesi altında tek elden yürütülebilmesi için bu camilere kadro sağlanması gerekmektedir.”

“FETÖ VE DEAŞ gibi dini istismar ederek kan akıtan örgütlerin eline gençlerin düşmesini önlemenin iyi yetişmiş kalifiye din görevlisi eliyle halkın aydınlatılmasıyla ancak mümkün olabileceğinden hareketle Başkanlığın bundan böyle ilahiyat fakültesi mezunu istihdamını daha da artırması gerekmektedir.”

İYİ PARTİLİ HALİL ORAL TWİTTER'DAN PAYLAŞTI

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, soru önergesini Twitter hesabından da paylaştı. Oral, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Diyanet İşleri Başkanlığımız 2018 faaliyet raporunda bazı camilerimizin "illegal yapılar" tarafından işgale uğrayabileceğinden bahsetmiştir. Ayrıca yeterli ilahiyat fakültesi mezunu istihdamı olmazsa FETÖ ve DEAŞ'ın faaliyetlerinin engellenemeyeceği de ifade edilmiştir.

Bu illegal örgütler kimlerdir? Böyle bir milli güvenlik problemi neden sadece bir faaliyet raporunda bir kaç satırla geçiştirilmiştir? Bu konu neden TBMM'de tartışılıp önlem alınmamaktadır? Konuyla alakalı soru önergemizi sunduk ve meselenin takipçisiyiz.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 Faaliyet Raporu'nda yer alan "öneri ve tedbirler" ile "eksik yönler"in de değerlendirmesini yapıyoruz. Diyanet faaliyetlerinin geneliyle alakalı bir meclis araştırma önergesinin hazırlığını da tamamlamak üzereyiz."

haliloral.jpghaliloral2.jpghaliloral3.jpg

İlgili Haberler