İYİ Parti'den barolara destek

İYİ Parti'den barolara destek
Avukatlık yasa tasarısına karşı çıkan 80 ilin baro başkanı, eş zamanlı olarak Ankara'ya doğru yürüyüşe geçmişti. İYİ Partili vekiller Ümit Özdağ ve Feridun Bahşi de polis müdahalesi ile karşılaşan barolara destek verdi.

Avukatlık yasa tasarısına karşı çıkan barolar, Ankara’ya doğru yürüyüşe geçmişlerdi. Bugün Ankara’da baro üyeleri ve polis arasında gerginlik yaşandı.

İYİ Parti İstanbul Millletvekili Ümit Özdağ ve Antalya Milletvekili Feridun Bahşi de barolara destek vermek üzere yürüyüşe katıldı. İYİ Partili Bahşi, hukuksuzluğun zirve yaptığını belirterek, “Ben 45 yıllık hukukçuyum, bu yapılanları hukuk mantığım almıyor. Hukukçuların bu derece engellenmesi kabul edilebilir değil” dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ise, “Barolara karşı savaş açılmış durumda ve FETÖ tarafından uygulamaya konulmak istenen yasa tasarısını Türkiye’nin gündemine getirdiler. Buna karşı barolar, onurlu bir duruş sergileyerek, siyaset üstü bir tavırla baro başkanlarını Ankara’ya yolladılar. Bu başkanlar arasında AKP’ye oy verenler var, bu siyasi bir olay değil. Yapmak istedikleri tek şey yürümek” diye konuştu.